Jozef Milan Iné športy

Okresná súťaž určila šachových kráľov základných škôl

V pondelok 21.januára mladí ružomberskí šachisti vymenili učebnice za šachové figúrky na okresnom kole jednotlivcov základných škôl, ktoré sa uskutočnilo na pôde ZŠ Sládkovičova. Celkovými víťazmi sa stali Róbert Druska zo ZŠ Liptovská Teplá a Nikola Konkoľová zo ZŠ Ľubochňa.

Ilustračný obrázok k článku Okresná súťaž  určila šachových kráľov základných škôl
Foto: Jozef Milan

Chlapci

Celý turnaja viedol naozaj skvele si počínajúci celkový víťaz Róbert Druska zo ZŠ Liptovskej Teplej s bodovým náskokom nad ostatnými. Z druhého miesta postupuje Samuel Kováč (ZŠ Liptovská Teplá) a o poslednom postupujúcom z tretieho miesta rozhodlo len pol pomocného boda v prospech Richarda Mojša zo Súkromnej základnej školy v Ružomberku.

Dievčatá

Za dievčatá pôjde mesto Ružomberok reprezentovať z prvého miesta Nikola Konkoľová (ZŠ Ľubochňa), absolútna víťazka nad všetkými šachistkami. Na druhej priečke sa umiestnila Bibiána Pšenová zo ZŠ Likavka a bronzové miesto obsadili tento rok dve dievčatá. Daniela Ďatelová zo ZŠ Liptovská Teplá a Katarína Knapčíková z ZŠ Sládkovičova si nič nedarovali, a keďže počet pomocných bodov bol rovnaký, obe sa stretnú ešte na krajskom kole jednotlivcov, ktoré sa bude konať 29.1. 2013 v Žiline.

Poďakovanie

Ďakujeme organizátorom za dobre zorganizovanú akciu po časovej ale aj organizačnej stránke, a takisto za uvoľnenú a priateľskú atmosféru zo strany rodičov a učiteľov a tešíme sa na ďalšie akcie ktorých bude v roku 2013 mnoho.Ďalšie informácie o turnaji ako aj o šachu v Ružomberku získate na www.sachrbk.sk

zdroj: Terézia Paňková/ Marek Zelnický, predseda ŠK

Okresná súťaž  určila šachových kráľov základných škôl
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM