Jozef Milan Rôzne

Okresný snem KDH: Štipľavá kritika straníckej špičky!

V sobotu sa konal v Hubovej Okresný snem KDH s účasťou politickej špičky strany, ktorú delegáti podrobili otvorenej kritike. Júnový snem strany sa uskutoční už po štvrtý raz v Ružomberku. Pozíciu predsedu Okresného centra obhájil Michal Slašťan.

V pracovnej časti snemu delegáti zvolili okrem predsedu aj dvoch podpredsedov Petra Cabana a Vladimíra Trnovského. Do uznesenia sa dostalo aj odporúčanie, aby sa predseda Michal Slašťan stal kandidátom na jedného z podpredsedov na najbližšom celoslovenskom Sneme KDH, ktorý sa uskutoční v okresnom meste dolného Liptova.

Práve zostavovanie kandidátky pred marcovými voľbami sa stalo predmetom miestami až štipľavej kritiky na adresu čelných predstaviteľov, ktorých zastupoval predseda KDH Ján Figeľ, Pavol Hrušovský a Martin Fronc. Okresné KDH je nespokojné s tým, že jeden z najúspešnejších okresov nemal za celú slobodnú éru svojho poslanca. Dokonca aj najväčší klub v rámci Slovenska je z Likavky.

//„Za svoju najdôležitejšiu úlohu považujem obnovu činnosti klubov KDH v okrese a dosiahnutie čo najlepšieho výsledku v budúcoročných voľbách do župného zastupiteľstva a následných komunálkach,“ //povedal na margo budúcnosti znovuzvolený predseda a dodal, že prípadnú kandidatúru na podpredsedu KDH dôkladne zváži.

Opakovaný výber Ružomberka považuje Michal Slašťan za pragmatický krok (stred Slovenska), pretože Mesto ruží má výborné rokovacie a ubytovacie podmienky (Kult.dom A.Hlinku a Hotel Kultúra). **Samozrejme, bez schopného a skúseného tímu mojich priateľov a spolupracovníkov by sme takéto veľké podujatie ťažko zvládli, **uviedol na záver.

RK snem KDH
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM