Ivana Milanová Rôzne

Opäť na poslednú chvíľu?

Aj tento rok ste si nechali obstarávanie vianočných darčekov na poslednú chvíľu? Do soboty vám zostáva už len pár dní a vašej kreativite aj tentokrát chýba fantázia? Nič to, niečo už za vás vymyslíme.

Ak človeku na niekom záleží, vie to dať pocítiť mimo iného aj na vianočnom darčeku. Chcete byť originálni a kreatívni zároveň, ale pri tom nemáte žiadne zručnosti? To ešte neznamená, že váš darček bude úplným fiaskom, ak sa vôbec do fantazírovania pustíte. Veľmi dôležité je človeka počúvať, vnímať jeho potreby, záujmy, čo sa mu páči a po čom túži. A potom to už bude hračka.

Foto darčeky? Tento rok už nie! Tieto darčeky už začínajú byť klišé. Fotka na hrnčeku, fotka/nápis na tričku, po novom aj fotka na nohavičkách alebo kalendár z vlastných fotiek. A čo tak spraviť vlastný album? Fotky si dáte vytlačiť podľa požadovaného rozmeru, dokúpite klasický papierový album a fotky ponalepujete, samozrejme s nejakou tematikou, napr. „Môj prvý rok na vysokej škole, …“, a ak k tomu pridáte svoje popisky, spomienka na celý život je zaručená. Najväčšou výhodou však je, že tento darček sa hodí úplne pre každého.

Darujte zážitok Niektorí preferujú zážitky oproti hmotným darčekom. Skúste teda vybaviť víkendový pobyt pre rodičov, kúpte lístky na koncert obľúbeného interpreta alebo poukážku do wellness salónu. Ak chcete niečo extrémnejšie, na rôznych webových stránkach ponúkajú lety balónom, jazdu na závodnom okruhu, na štvorkolkách, bunji jumping a mnoho iných.

Otec, priateľ, syn, dedko Ponožky, spodky, kravata … u niekoho jediná, u druhých posledná možnosť obdarovania. Mužov to však väčšinou irituje. Podľa opakovaných internetových prieskumov by chceli pod stromčekom najradšej vidieť športové potreby, permanentky, elektroniku, lístky na podujatia … jednoducho, praktické dary k ich záľubám či športu.

Chcem niečo vyrobiť! Odvážnym a tvorivým šťastie praje! Aj v tomto prípade je možností naozaj veľa, záleží len od veľkosti vašej odvahy a času, ktorý vám ostáva do rozbaľovania darčekov. Okrem spomínanej výroby albumu si môžte trúfnuť aj na vyšitie mena alebo iniciálok na vreckovku, vyrobiť (dá sa aj kúpiť, ak neviete pracovať s drevom) a po svojom ozdobiť krabičku na čaje, alebo vytvoriť maketu nejakej hry alebo športu v mini alebo v maxi verzii… Nech sa vrhnete do čohokoľvek, robte to s láskou a ak treba, nebojte sa požiadať o pomoc alebo radu.

V dnešnej dobe má mnoho ľudí z vymýšľania a nákupu darčekov hotové peklo. Treba si stále opakovať, že darček by mal vyjadrovať nie vianočnú povinnosť, ale radosť a chuť obdarovať niekoho, na kom nám záleží. A práve to je záruka úsmevu na perách vašich blízkych.

text:Monika Földešiová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM