Kultúra

Orientalico pozýva ženskú verejnosť do kurzu

Občianske združenie Orientalico pozýva ženskú verejnosť do novootvoreného kurzu základov orientálneho-brušného tanca. Kurz trvá 10 týždňov, počas ktorých sa absolventky naučia základné pohyby brušného tanca, zvládnu ladné pohyby paží, izolácie, otočky a krátku choreografiu.

Ilustračný obrázok k článku Orientalico pozýva ženskú verejnosť do kurzu
Foto: Jozef Milan

Priaznivé účinky tanca

Brušný tanec priaznivo vplýva na zdravie ženy. Uvoľnia sa bloky, napätie, tenzie a kŕče svalstva. Zmiernia sa bolesti chrbtice, posilní sa svalstvo chrbta, zlepší sa pohyblivosť kĺbov.Telo sa napriami, zlepší sa jeho držanie, a tým aj celá postava. Tancovaním prvkov, ktoré pracujú s hornou časťou tela, dosiahneme spevnenie svalstva rúk, prsného svalstva a celej hornej časti. Vlnivými a krúživými pohybmi získame štíhly pás, oblé boky a pevný zadok. Zmiernia sa alebo úplne zmiznú menštruačné aj klimakterické ťažkosti, odstráni sa napätie v panvovej oblasti, čo prispieva k liečbe neplodnosti. Krúživé pohyby priaznivo vplývajú na plod, takže tento tanec je vhodný pre tehuľky.

Informácie o kurzoch

Zápis do kurzu brušného tanca bude 15.1.2013 o 19:00 v priestoroch súkromnej ZUŠ Dotyk oproti LIDL-u, kurz začína 22.1.201. Ori­entalico v roku 2013 otvára pre verejnosť aj ďalšie pohybové a hudobné kurzy: Por de bras-tanec pre ženy, Balet pre deti 4–7 rokov, Pilates, Bubnovanie v skupine, Fitness Joga, Bolywood pre pokročilé tanečnice.

Viac informácií získate na: www.orientalico.sk http://www.facebook.com/…203154186792?… alebo volajte 0907 569 669.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM