Jozef Milan Kultúra

Orientalico úspešne reprezentovalo Slovensko a Ružomberok

Na prelome novembra a decembra sa konal v Prahe IV. medzinárodný festival Orient Connection, ktorý je zameraný na orientálnu kultúru. Ružomberské Orientalico si odnieslo z Prahy 1. miesto v kategórii folklór skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Orientalico úspešne reprezentovalo Slovensko a Ružomberok
Foto: Jozef Milan

Tanečná skupina Orientalico spolu so svojou hudobnou zložkou Musica Orientalica na festivale vystúpili so svojim 20-minútovým tanečným projektom na živú hudbu. Jedenásť ružomberských umelcov tak prispelo svojim umením deťom z Pražkej onkológie a hematológie Motol. Na konto chorým detičkám sa vyzbieralo 26.050,– Kč.

V rámci festivalu sa konala aj súťaž sólo tanečníc a tanečných skupín. Orientalico si odnieslo z Prahy 1. miesto v kategórii folklór skupiny. Medzinárodná porota v zložení Alba Hayal (ES), Sarah Shahibe (I), Suraya (PL), Maya Szekeli (HU) a Nelly (EL) vyzdvihla dokonalú skupinovú synchronizáciu tanečníc z Orientalica, úroveň choreografického stvárnenia témy a zabodovali aj nádherné kostýmy.

Počas víkendu v Prahe absolvovali tanečnice a hudobníci z Orientalica sedem odborných workshopov kde získali nové poznatky a vedomosti, ktoré zužitkujú pri tvorbe svojho tanečného a hudobného repertoáru.

Viac informácií o tvorbe ružomberského zoskupenia nájdete na ich stránke www.orientalico.sk, alebo na http://www.facebook.com/…203154186792?…. Orientalico ďakuje všetkým partnerom, ktorí ho v účasti na festivale aktívne podporovali: SZUŠ Dotyk, mesto Ružomberok, ZŠ Klačno, SZUŠ Jánoš a všetkým osobám a firmám, ktoré mu darovali 2% z dane.

zdroj: Bibiána Hlaváčová, TS Orientalico

Orientalico úspešne reprezentovalo Slovensko a Ružomberok
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM