Jozef Milan Kultúra

Orientalicu Viedeň sedí: Obhájilo víťazný pohár a dostalo zaujímavé pozvanie

Ružomberské tanečné zoskupenie Orientalico obhájilo prvenstvo na medzinárodnej súťaži v orientálnom tanci "Orient express" vo Viedni, ktorá sa konala začiatok mája. Orientálne tanečnice si odniesli z Viedne zlatý pohár za choreografiu Arabo-flamenco.

Ilustračný obrázok k článku Orientalicu Viedeň sedí: Obhájilo víťazný pohár a dostalo zaujímavé pozvanie
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazný tanec je fúziou orientálneho tanca so španielskym flamencom. Autorkou choreografie je španielska tanečnica Alba Hayal, pod vedením ktorej ružomberské tanečnice Orientalico absolvovali výuku v Prahe v novembri 2012. „Tanec sme si choreograficky a priestorovo upravili pre javisko a na jeseň 2013 sme s ním súťažili na festivale Presburg Dance Fest v Bratislave. Tam sme získali tretie miesto, no čistenie detailov a poctivý tréning nám vo Viedni vyniesol prvenstvo,“ popísala náročnú tanečnú prácu vedúca Bibiána Hlaváčová. So zlatým pohárom si Ružomberčanky priniesli aj pozvanie vystupovať na budúci rok v profesionálnej divadelnej šou vo Viedni.

Tanečná skupina Orientalico vznikla v roku 2007, venuje sa vystúpeniam, výuke a organizovaniu kultúrnych podujatí s tematikou orientálneho tanca a hudby. Viac informácií môžete nájsť na www.orientalico.sk.

zdroj: Bibiána Hlaváčová, OZ Orientalico

Orientalico, Orient expres
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM