Ivana Milanová Rôzne

Oslávme Deň Zeme: v okolí Ružomberka sa môžete pridať k dobrovoľníkom

Tradičné čistenie brehov Liptovskej Mary a Bešeňovej organizuje Správa povodia horného Váhu Ružomberok. Tá pripravuje na sobotu 23. apríla aj čistenie vodného toku Revúca v intraviláne mesta Ružomberok, spoločne s Občianskym združením Centrum Belanov.

Ilustračný obrázok k článku Oslávme Deň Zeme: v okolí Ružomberka sa môžete pridať k dobrovoľníkom
Zdroj: TASR

Zážitkovými environmentálnymi aktivitami, čistením vodných nádrží a upratovaním okolia sa bude v rezorte životného prostredia oslavovať dnešný Deň Zeme. „Cieľom týchto aktivít je vzbudiť záujem o životné prostredie a svojím aktívnym prístupom urobiť niečo pre svoje okolie,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Petra Stano Maťašovská.

Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a oslavovať sa začal od roku 1970. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu Gaylord Nelson. Z jeho podnetu sa uskutočnili v USA rozmanité podujatia podporujúce environmentálne hnutie. Neskôr sa táto iniciatíva rozšírila po celom svete, pripája sa k nej čoraz viac ľudí a Deň Zeme nadobudol celosvetový rozmer.

KDE PRILOŽIŤ RUKU K DIELU – 23.4.2016 (sobota)

PO STOPÁCH KORÝTKA – Biely Potok

Občianske združenie Centrum Belanov a Základná škola Biely Potok organizujú čistenie okolia cyklistickej trate a brehov rieky Revúca. Je to už 6. rok, čo sa zapájame do Celosvetového Dňa Zeme a čistíme okolie cyklotrate Ružomberok – Podsuchá a tiež Trlenskú dolinu a okolie rieky Revúca. Priložte tento rok i vy ruku k tomuto dielu a urobte niečo pre našu prírodu. Budete vítaní na tejto akcii. Zraz dobrovoľníkov je od 9:00 hod. pred Areálom oddychu v Bielom Potoku. Spoločne pre našu Zem.

SPOLOČNÉ ČISTENIE OBCE – Liptovské Revúce

Obec Liptovské Revúce pozýva všetkých, ktorým nie je ľahostajný stav prírody a životného prostredia na spoločné čistenie obce. Zraz účastníkov: o 08:00 – pred Obecným úradom v Strednej Revúcej, pred požiarnou zbrojnicou v Nižnej Revúcej, pred požiarnou zbrojnicou vo Vyšnej Revúcej Zapojte sa do akcie zameranej na zber odpadu, čistenie prírody a iné aktivity s cieľom zvýšenia ekologického povedomia obyvateľov. Budeme zbierať odpadky, ktoré sa povaľujú v okolí potoka. Pomôžme prírode nadýchnuť sa. Zbavme ju odpadkov. Majme na zreteli, že nie sme neobmedzenými pánmi tejto planéty, pomôžme našej Zemi, ktorá nepotrebuje nás, ale my potrebujeme ju!

ČISTENIE LUDROVSKEJ DOLINY – Ludrová

Obec Ludrová, OZ Ludrovská iniciatíva, redakcia novín Ružomberský hlas, fanklub Concordia 1906 a Mestské lesy Ružomberok pozývajú všetkých, ktorým nie je ľahostajné naše životné prostredie, konkrétne vzhľad a (ne)poriadok v Ludrovskej doline, aby priložili ruku k dielu už túto sobotu na akcii Čistenie Ludrovskej doliny. Ludrovská dolina je jedným z najkrajších miest v Ružomberskom okrese. Majestátny Salatín, masívne Hučiaky, bohatá flóra a fauna zdobia tejto jedinečný kút Liptova, ktorý je vyhľadávaný turistami v každom ročnom období. Pri príležitosti Medzinárodného dňa Zeme 2016 spojili sily viaceré organizácie, aby spoločne, s prispením dobrovoľníkov, upratali a vyčistili vstup do Ludrovskej doliny, až po koniec známej „rovinky". Príďte aj vy už túto sobotu 23. apríla 2016, o dobrú náladu nebude núdza, usporiadatelia sa vďaka Mestským lesom Ružomberok postarali aj o občerstvenie v podobe chutného guľášu. Stretneme sa už ráno od ôsmej pri ihrisku OŠK Ludrová, a po dobre vykonanej práci a zaslúženej odmene (možno aj orosenej) pôjdeme spoločne fandiť MFK Ružomberok v zápase proti Zemplínu Michalovce (19:00)

Deň zeme
3
Galéria
Zdroj: Informačné centrum Ružomberok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM