Marcel Mojžiš Rôzne

Smutný príbeh, ktorý napísala príroda: Pred webkamerou uhynulo až 5 malých bocianov

Bocianie hniezdo, ktoré môžu denne sledovať tisícky divákov prostredníctvom internetu, postihlo v posledných dňoch nešťastie. Veľká zima a pravidlá džungle pripravili o život päť do siedmych bocianích súrodencov.

Ilustračný obrázok k článku Smutný príbeh, ktorý napísala príroda: Pred webkamerou uhynulo až 5 malých bocianov
Foto: Slávka Kellová

Bocianie hniezdo, ktoré si na obecnom úrade v Partizánskej Ľupči založili Dodko a Dadka, prinieslo po nedeli smutné správy o uhynutí piateho bocianika. Na príčine bola zima a neúprosné pravidlá džungle, ktoré hovoria, že prežije ten silnejší.

„Traja zo súrodencov sa narodili o dva až štyri dni neskôr a k potrave sa dostávali ťažko, pretože silnejšie a staršie mláďatá boli šikovnejšie pri uchmatnutí si porcie. Staršie mláďatá navyše tým menším dávali často ‚klofnutím‘ zobáka v rámci hier a vyplnenia si voľného času najavo, že sú príťažou, ak sa s nimi nehrajú a tak ich odpísali,“ vysvetľuje Ivan Daráni, technický správca webu. Napriek starostlivosti rodičov sa malé bocianiky nepodarilo zachrániť a tak rodinke ostali už len dvaja potomkovia.

Bol by to slovenský rekord

Obľúbený bocianí pár Dodka a Dadka priniesli na svet spolu sedem mláďat. Ak by prežili, bola by to medzi bocianmi slovenská rarita. Držme teda mladým rodičom palce, aby dokázali v týchto upršaných a chladných dňoch udržať zvyšok rodiny pokope.

Foto: kukaj.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM