Ivana Milanová Kultúra

Ozveny festivalu JEDEN SVET (aktualizované)

Občianske združenie Človek v ohrození a Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity v pondelkový večer (27.2) odštartovali premietanie filmov festivalu Jeden svet. Pozrite si videopozvánku na ďalšie večery.

Prvý večer premietania videli diváci v Aule Jána Pavla II na Pedagogickej fakulte sériu deviatich, krátkych dokumentárnych filmov so spoločnou témou Iní blížni: Menšiny. Kto nestihol premietanie dnes, môže sa prísť pozrieť v niektorí ďalší zo štyroch večerov až do 1.marca. Premietanie začína vždy o 18:00 hod. a tešiť sa môžete spolu na 18 dokumentárnych filmov domácej aj zahraničnej produkcie, ktoré pri zachytávaní rôznorodých tém diváka zavedú do Iránu, Afganistanu, na Ukrajinu, do Konga či Kolumbie. **Na utorok (28.2.) sú pripravené filmy s témou Zbavení slobody, v stredu(29.2.) nasledujú Dve tváre „high-tech“ a vo štvrtok (1.3.) sa festival končí sériou filmov Mocní. ** Program filmov aj s anotáciou nájdete na webstránke uvedenej dolu.

Filmový festival Jeden svet má za sebou už 12.ročník a reflektuje trendy využívania moderných technológií, nových médií a sociálnych sietí. Vďaka novým komunikačným technológiám si stále silnejšie uvedomujeme, že všetci sme obyvatelia jedného sveta. Festival si všíma filmové diela vytvorené vďaka digitálnym technológiám, či pokrývajúce témy súvisiace s aktuálnymi možnosťami spôsobu komunikácie o ľudských právach a video-aktivizmom. Svet v sieti nie je lapený, ale prepojený a slobodnejší – a festival Jeden svet chce prispieť k reflexii tejto dynamiky na Slovensku.

Zdroj: http://sites.google.com/site/1svetrk/

Ozveny festivalu JEDEN SVET (aktualizované)
1
Galéria
RK - ozveny jedneho sveta
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM