Rôzne

Partnerstvo Mondi a WWF: Nádej aj pre Hrboltovú?

Ružomberský celulózo-papierenský podnik Mondi SCP bude súčasťou dohodnutej trojročnej partnerskej spolupráce nadnárodnej skupiny Mondi Group a Svetového fondu na ochranu prírody WWF pri minimalizácii dopadov prevádzok Mondi na lesy, klímu a vodu.

Ilustračný obrázok k článku Partnerstvo Mondi a WWF: Nádej aj pre Hrboltovú?
Foto: Jozef Milan

Partnerstvo, ktoré spája jedného z najväčších výrobcov obalov, celulózy a papiera na svete s globálne najväčšou organizáciou na ochranu prírody, vysiela silný signál, že zaoberanie sa environmentálnou udržateľnosťou má zmysluplné prepojenie s podnikaním.

Pracovný program sa zameria na tri oblasti:

  • Dohľad nad ekosystémami – postavený na úspešnom Programe mokradí Mondi v Južnej Afrike, pričom práca sa bude zameriavať na ochranu vysoko cenných chránených ekosystémov v Rusku a iných regiónoch, ako aj na zvyšovanie hodnoty a životaschopnosti multifunkčnej produkčnej krajiny v Južnej Afrike.
  • Dohľad nad výrobou – ďalšie znižovanie ekologických dopadov prevádzok Mondi na vodu, klímu a propagáciu efektívnosti využívania zdrojov, recyklácie a dlhovekosti produktov, vrátane kaskádového využitia dreva a lesných produktov tam, kde je to vhodné.
  • Dohľad nad produktmi – ďalšie zvyšovanie environmentálneho pôsobenia produktov Mondi cez, okrem iného, dôveryhodnú certifikáciu a efektívny životný cyklus materiálov pri papierenských a obalových výrobkoch.

WWF

WWF je jednou z najväčších a najrešpektova­nejších nezávislých ochranárskych organizácií s viac než 5 miliónmi podporovateľov a celosvetovou sieťou aktívnou vo viac než 100 krajinách.

Mondi

Mondi je medzinárodná skupina zameraná na výrobu obalov a papiera, s výrobnými prevádzkami v 30 krajinách a tržbami 5,8 miliárd eur za rok 2012. Kľúčové závody skupiny sú v strednej Európe, Rusku, Severnej a Južnej Amerike a v Juhoafrickej republike. Koncom roku 2012 Mondi zamestnávala 25 700 ľudí.

zdroj: Mondi SCP, Ľubomír Čech, manažér pre komunikáciu/ tasr/ rk24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM