Jozef Milan Krimi

Peniaze v igelitke sa “nehádžu“ len politikom

Mestskí policajti riešia ďalší kuriózny prípad. Občianka Českej republiky v piatok (3.3.) hodila po mladej Ružomberčanke igelitovú tašku, v ktorej bola väčšia suma peňazí a odišla. Celý príbeh čítajte v správach Mestskej polície v Ružomberku.

V pondelok dvadsiateho siedmeho februára boli mestskí policajti privolaní na mestskú ubytovňu na ul. Scota Viatora, kde mali mať medzi sebou konflikt jej obyvatelia. Na chodbe sa nachádzala 26 ročná Pavla so svojou návštevou a okolo prechádzajúci 29– ročný Marek značne ovplyvnený alkoholom začal na nich verbálne útočiť. Mladá žena sa nenechala zahanbiť pri opätovaní nadávok, neskôr ale prešla aj k fyzickému útoku. Policajti po upokojení situácie a obnovení verejného poriadku obidvom aktérom uložili za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu blokové pokuty po 30 €.

Nočná zmena v piatok druhého februára začala preverením telefonického oznámenia o požívaní alkoholu osobami mladšími ako 18 rokov v podniku Western v Černovej. Policajti v podniku skontrolovali pätnásť mladých ľudí, zistili, že iba jeden z nich je mladistvý. U tohto bola vykonaná kontrólna dychová skúška. Sedemnásťročnému Dávidovi bolo nameraných 0,6 promile alkoholu v dychu. Protiprávnym konaním mladíka a tiež toho, kto mu alkohol podal sa zaoberá poverený príslušník mestskej polície. Po spracovaní bude priestupok odstúpený kompetentným orgánom.

Jeden z kurióznejších prípadov objasňuje poverený príslušník mestskej polície. Počas jeho služby v piatok tretieho marca sa dostavila na útvar mestskej polície 18 – ročná Ružomberčanka. Táto uviedla, že keď prechádzala s priateľom po ul. Podhora popri tržnici, začala na nich vykrikovať neznáma okoloidúca opitá žena, ktorá z ničoho nič do nich hodila igelitovú tašku a odišla. Po chvíli sa napadnutá mladá žena vrátila k taške a na jej prekvapenie v nej našla peňaženku. Ešte väčšie prekvapenie na dievčinu čakalo po jej otvorení a odhalení obsahu. V peňaženke sa nachádzala väčšia finančná hotovosť – českých korún a eur. Pokúsili sa ísť za neznámou ženou, no túto už nenašli. Potom sa s peňaženkou dostavila na mestskú políciu. V peňaženke okrem peňazí bola aj účtenka za ubytovanie v jednej z ružomberských ubytovní, žiaľ, ešte s januárovým dátumom. Napriek tomu sa policajtom v ubytovni podarilo získať meno neznámej. Išlo o ženu z Českej republiky, ktorá však už na tejto ubytovni nebýva. Preto mestskí policajti Češku hľadali aj v ostatných ubytovacích zariadeniach, takisto ju na základe popisu hľadali aj v meste, no bezúspešne. Pokiaľ sa táto neprihlási, budú kontaktovaní kolegovia z ČR.

V tú istú noc si mestskí policajti vykonávajúci pešiu hliadku na ul. Mostová všimli, že z jednej z predajní v pešej zóne vyteká voda. Pri bližšej obhliadke zistili, že celá podlaha predajne je pod vodou. Napriek tomu, že bola polnoc, okamžite kontaktovali majiteľa. Ten po príchode zistil, že išlo o poruchu na vodovodnom potrubí.

Zdroj: MsP Ružomberok, Roman Jankovič, odd.prevencie kriminality

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM