Jozef Milan Samospráva

Po moste cez Váh budú chodiť aj chodci aj cyklisti

Odborná porota vyhodnotila súťaž návrhov s predmetom riešenia Modernizácia pešieho mosta Ružomberok – Likavka. Víťazný návrh pochádza od riešiteľov z Brna. Súťaže sa zúčastnilo 9 spracovateľov, z toho štyria z Ružomberka.

Ilustračný obrázok k článku Po moste cez Váh budú chodiť aj chodci aj cyklisti
Foto: Jozef Milan

Verejná anonymná ideová urbanisticko-architektonická súťaž návrhov s udelením cien s predmetom riešenia Modernizácia pešieho mosta Ružomberok – Likavka je ukončená. Predmetom súťaže bolo vytvoriť nekomplikovaný jednoznačný návrh na modernizáciu existujúceho pešieho mosta cez Váh, tak aby obsahoval chodníky pre peších a cyklistov vo vysokej estetickej urbanisticko-architektonickej kvalite riešenia. Modernizácia nevylučuje ani výstavbu úplne nového mosta.

Súťaž

Súťaže sa zúčastnilo 9 spracovateľov, z toho štyria z Ružomberka. V súťaži zvíťazil návrh spoločnosti Strásky, Hustý a partneri, s. r. o. z Brna. Porota mala 5 riadnych členov, 2 náhradníkov, 2 ďalších členov pre zabezpečenie transparentnosti súťaže podľa zákona o verejnom obstarávaní. Návrhy boli odmenené aj finančne – 1. cena – 2000 eur, 2. cena – 1000 eur, 3. cena – 500 eur, každý ďalší návrh – 100 eur.

Verejné hlasovanie

Mesto v najbližších dňoch plánuje vyhlásiť aj verejné hlasovanie a víťazovi udeliť „Cenu verejnosti.“ Projektová dokumentácia diela je naplánovaná na tento rok, do plánu investičnej výstavby by sa mohla stavba dostať na budúci rok.

zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa primátora

Most cez Váh - súťažné návrhy
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM