Krimi

Podpitý vodič (32) si riadne zavaril: Vrazil do domu, auta a nakoniec zranil policajta!

Až osemročné väzenie hrozí 32-ročnému podguráženému vodičovi osobného auta z okresu Ružomberok. V nedeľu 1. marca popoludní zranil v obci Lúčky pri pokuse o únik príslušníka policajnej hliadky, ktorá sa ho usilovala zastaviť a prerušiť jeho nebezpečnú agresívnu jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Podpitý vodič (32) si riadne zavaril: Vrazil do domu, auta a nakoniec zranil policajta!
Zdroj: Policajný zbor SR

„Počas jazdy nedovolenou rýchlosťou najskôr vrazil do múru rodinného domu a pri výjazde z miestnej komunikácie do zadnej časti iného motorového vozidla. Následne zastavil až na výstražné zvukové znamenie policajnej hliadky,“ opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Útok na policajnú hliadku

Zastavený vodič sa podľa hovorkyne vzápätí pokúsil uniknúť. „Prudko vyštartoval smerom na policajné auto, pričom narazil do jeho dverí a zranil z nich vystupujúceho policajta,“ pokračovala Balogová s tým, že zranenie zasahujúceho policajta si vyžiadalo lekárske ošetrenie a následnú práceneschopnosť. „Unikajúceho agresívneho vodiča sa po krátkej chvíli podarilo definitívne zastaviť. Vykonaná skúška mu dokázala 2,58 promile alkoholu v dychu. Napokon skončil v policajnej cele a vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM