Tlačové správy

Poďte na festival Pohoda a zažite atmosféru ako dobrovoľník

Už o šesť týždňov vypukne na Slovensku ďalší ročník najväčšieho hudobného festivalu – Bažant Pohoda. V súčasnosti prebieha registrácia dobrovoľníkov, bez ktorých by toto podujatie nemohlo fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Poďte na festival Pohoda a zažite atmosféru ako dobrovoľník
Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na veľké množstvo potrebných dobrovoľníckych síl sa pomocnú ruku pri ich zháňaní rozhodol podať darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. Organizácie tak nadviazali na úspešnú spoluprácu z minulého roka.

Dobrovolnici.Lu­diaLudom.sk. To je názov novej plat formy portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorá slúži na sprostredkovanie dobrovoľníckej práce. Za necelé tri mesiace svojej existencie našlo pomocou stránky svoje uplatnenie hneď niekoľko desiatok dobrovoľníkov. Stránka slúži tým, ktorí chcú pomáhať, ako aj organizáciám, ktoré dobrovoľníkov hľadajú. Bez dobrovoľníckej pomoci sa nezaobíde takmer žiaden projekt, iniciatíva či veľké podujatie. Výnimkou nie je ani najväčší hudobný festival Bažant Pohoda 2014. „Nájsť až 1 000 dobrovoľníkov pracujúcich bez nároku na honorary je neľahká úloha aj pri takom atraktívnom podujatí, akým nesporne festival Pohoda je. Sme radi, že môžeme organizátorom pomáhať prihľadaní dobrovoľníkov aj prostredníctvom našej stránky,“ hovorí Lucia Gregorová, manažérka projektu Dobrovolnici.Lu­diaLudom.sk.

„Na veľkých zahraničných festivaloch je dobrovoľníčenie úplne bežná vec, sme radi, že za posledné roky stúpa záujem o dobrovoľnícke miesta aj u nás,“ hovorí PR manager festival Bažant Pohoda Mário Gešvantner.

„Dobrovoľníci u nás nerobia fyzicky náročné práce, za to prichádzajú do priameho kontaktu s festivalom. Je fajn, keď sa o našich návštevníkov starajú mladí a usmievaví ľudia. Ceníme si každého, kto sa k dobrovoľníkom pridá – časť festival si síce odrobí, ale má možnosť vidieť aj množstvo koncertov. A v neposlednom rade byť súčasťou tímu, ktorý náš festival pripravuje,“ do­dal.

Záujemcovia o dobrovoľníctvo na Pohode sa môžu prihlásiť na stránke vyplnením jednoduchého formulára. „Organizátori festival ich budú následne kontaktovať a budú oboznámení s konkrétnymi pravidlami. Jedným z nich je aj zaplatenie zálohy v cene jedného lístka, ktorá však bude po skončení festival dobrovoľníkom vrátená,“ dopĺňa Gregorová. Pre záujemcov o dobrovoľníctvo, ktorí so svojou účasťou na festival ešte váhajú, portal pripravil v spolupráci s tímom Čo robím aj motivačný videorozhovor s dobrovoľníkom, ktorý zažil dobrovoľníčenie na Pohode minulý rok.

Spolupráca medzi darcovským portálom a festivalom vznikla už minulý rok, kedy bolo možné prostredníctvom benefičnej elektronickej aukcie na ĽudiaĽuďom.sk vydražiťvlastnú „toitoiku“ naPohode. E-aukcia mala veľmi slušný mediálny ohlas a aj vďaka nemu sa vydražila za sumu 750 eur. Tá bola pripísaná v prospech výzvy invalidnej dôchodkyne, ktorá sa stará o svoje dve vnúčatá v skromných podmienkach v staršom dome, v ktorom im do pivnice a kotolne pretekala žumpa.

ĽudiaĽuďom.sk je prvý absolútne otvorený a univerzálny online system darcovstva na Slovensku. Jeho základom je internetový portál s prehľadnou databázou výziev – žiadostí o finančnú pomoc pre fyzické či právnické osoby, s verejnoprospešným zámerom. Pomáhať prostredníctvom portálu je možné aj nefinančne, a síce dobrovoľníckou prácou. Samostatná platform Dobrovolnici.lu­dialudom.sk je určená pre ľudí, ktorí hľadajú zaujímavé príležitosti pre dobrovoľnícku prácu a pre organizácie, či fyzické osoby, ktoré dobrovoľníkov zháňajú. Registrácia jednotlivcov je pomerne jednoduchá, v profile si stačí vyplniť, akú dobrovoľnícku prácu ponúkajú. Systém má veľké výhody, nakoľko umožňuje presnú evidenciu práce, ktorá sa vykonala, čo je dôležité, ak má dobrovoľník záujem asignovať na miesto dvoch tri percentá z dane.

foto: ludialudom.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM