Ivana Milanová Správy Samospráva

Podujatie S deťmi na kolesách ponúka jazdu na CykloKorytničke

Podujatie S deťmi na kolesách ponúkne v nedeľu 20. augusta rodinám s deťmi od štyroch rokov možnosť absolvovať na bicykli takmer päťkilometrovú trasu CykloKorytničky, ktorá bude začínať aj končiť v Podsuchej neďaleko Ružomberka.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie S deťmi na kolesách ponúka jazdu na CykloKorytničke
Zdroj: ŽSK

TASR o tom informovala PR manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

„Jednou z najlepších investícií do budúcnosti našich detí je učiť ich láske k prírode a pohybu. Preto sme vytvorili podujatie pre rodiny, vďaka ktorému deti atraktívnou formou nabádame k športu. Podujatie S deťmi na kolesách má náučno-zábavný charakter, pri ktorom si deti zašportujú, niečo sa naučia o tunajšej prírode aj histórii bývalej železnice a určite sa výborne zabavia,“ povedala event manažérka OOCR Región Liptov Jana Čížová.

Trasa cyklistického podujatia má podľa Šarafínovej rovinatý charakter a vedie pokojnou zónou mimo hlavnej cesty, preto je ideálna pre rodiny s deťmi. „Deti čakajú na takmer päťkilometrovej trati štyri stanovištia. Na stanovišti farma spoznajú liptovskú faunu a flóru, navštívia obranný bunker z čias Slovenského národného povstania aj záhadný ‚kameňolom‘. Všade ich čakajú atraktívne prekvapenia a veľa zábavy. Žiadne dieťa neodíde naprázdno. Okrem príjemného dňa v prírode drobci získajú pamätný diplom, darček aj sladkú odmenu,“ doplnila PR manažérka OOCR Región Liptov.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk

„Deťom a rodičom chceme sprostredkovať čo najkrajší zážitok a zároveň im ponúkame možnosť sa pohodlne a bezplatne prepraviť na štart podujatia. V nedeľu o deviatej ráno vyštartuje preto autobus aj s prívesným vozíkom na bicykle zo stanice v Liptovskom Mikuláši, po ďalších záujemcov sa zastaví v akvaparku v Bešeňovej aj na zastávke Ružomberok – Roveň pri OC CityMarket. Samozrejme, po ukončení podujatia zase odvezie cyklistov späť,“ uviedla riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Organizátori ponúkajú rodinám aj tipy na výlety v okolí. „Naším cieľom je, aby si podujatie užili aj rodičia s menšími deťmi, preto je trasa kratšia. Zároveň ponúka tunajšie okolie veľkú variabilitu a rodiny si môžu deň oživiť ďalšími výletmi. Napríklad navštíviť Brankovský vodopád vzdialený len jeden kilometer od miesta štartu pri Kolibe Bodega, neďalekú pamiatku UNESCO Vlkolínec, prípadne absolvovať celú trasu CykloKorytničky,“ dodala projektová manažérka OOCR Región Liptov Petra Šuhajdová.

Atraktivita CykloKorytničky spočíva podľa Šarafínovej v jej trasovaní po ceste bývalej úzkorozchodnej železnice. „Začína v južnej časti Ružomberka. Popri trati je viacero informačných tabúľ o histórii tunajšej železnice a o krajine okolo, najmä zaujímavosti a tipy na výlety. Trasa železnice a súčasnej CykloKorytničky vedie na hranici dvoch národných parkov a má dĺžku zhruba 23 kilometrov. Jej koniec je priamo v Kúpeľoch Korytnica. Návštevníci Liptova, ktorí radi bicyklujú a chcú si vychutnať CykloKorytničku, ale aj iné trasy po Liptove, majú ešte do 27. augusta 2017 možnosť využívať bezplatné Cyklo & Aqua busy,“ uzavrela PR manažérka OOCR Región Liptov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM