Krimi

Pol jednej v noci, motorka bez čísla, tri promile v dychu a policajti

V polovici júna v čase o 00:20 hodine jazdil 31-ročný Ružomberčan po miestnej komunikácii v Černovej na motocykli nezistenej značky a bez evidenčného čísla. Predpísaným spôsobom bol zastavený a kontrolovaný spojenou hliadkou Okresného dopravného inšpektorátu a Obvodného oddelenia PZ Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Pol jednej v noci, motorka bez čísla, tri promile v dychu a policajti
Zdroj: Policajný zbor SR

„Pri kontrole bolo zistené, že ide vodiča z Ružomberka (31), ktorý bol po riadnom poučení podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,55 mg/l alkoholu v dychu, teda viedol motocykel v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky,“ informovala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku.

Druhý vodič dňa 21.06.2014, tiež po polnoci, viedol motorové vozidlo značky Škoda Felícia po miestnej komunikácii v meste, kde vošiel do zákazu vjazdu a tu bol kontrolovaný policajnou hliadkou. Bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,22 mg/l alkoholu v dychu.

Obom obvineným vodičom bola na mieste obmedzená osobná sloboda a boli umiestnení do cely predbežného zadržania na Obvodnom oddelení. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok .

Alkohol za volant nepatrí Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

zdroj a foto: pz sr

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM