Jozef Milan Od Vás

Pol stovky detí na futbalovom turnaji Don Bosco RK-up

V sobotu 9. júna sa na ihrisku pri ZŠ Zarevúca uskutočnil 1. ročník futbalového turnaja Don Bosco RK-up, ktorého sa zúčastnilo 50 detí z troch organizácií pôsobiacich na území mesta.

Futbalový turnaj zorganizovalo Nízkoprahové denné centrum pre deti a rodinu (RK-PREROD) v spolupráci s Mestským úradom v Ružomberku, Diagnostickým centrom a Súkromnou základnou školou. Turnaja sa zúčastnilo 6 tímov, z toho 3 tímy za RK-PREROD, 2 za Diagnostické centrum a 1 postavila Súkromná ZŠ. Jaroslav Rakučák z RK-PREROD uviedol, že futbalový turnaj pripravili s cieľom obohatiť spoločenský život detí, budovať medzi nimi pocit vzájomnej spolupatričnosti, ako aj posilňovať ich sebadôveru.

//„Samotný turnaj sme otvorili úvodným požehnaním, pri ktorom zaznelo, že nie sú dôležité len silné svaly, ale aj dobré srdce a úcta k súperovi, čo poznačilo aj celkovú pozitívnu atmosféru turnaja,“ //povedal Jaroslav Rakučák. Zápasy mali svoju dynamiku a odohrali sa v duchu fair-play. Všetky zúčastnené tímy boli odmenené a na prvé tri družstvá čakali medaily. Víťazný putovný pohár si tento rok vybojovali chlapci z Nízkoprahového denného centra pre deti a rodinu v Ružomberku.

zdroj+ foto: Jaroslav Rakučák, NCPDR Ružomberok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM