Krimi

Policajti naháňali šoféra (41) na Felícii zo Štiavnice až do Štiavničky. Cyklisti platili nielen za pivo, ale aj pokuty

Počas uplynulého týždňa polícia v Žilinskom kraji kontrolovala ako šoférov, tak aj cyklistov. Tých nachytali s alkoholom v dychu rekordných 39. V našom okrese sa im jedného podguráženého vodiča podarilo zastaviť až na druhýkrát, a to až v ďalšej dedine.

Ilustračný obrázok k článku Policajti naháňali šoféra (41) na Felícii zo Štiavnice až do Štiavničky. Cyklisti platili nielen za pivo, ale aj pokuty
Zdroj: TASR

V sobotu 17. mája v noci zastavovala policajná hliadka v Liptovskej Štiavnici vodiča vozidla Škoda Felícia. Vodič na na znamenie zastaviť nereagoval a pokračoval v jazde ďalej. Policajti vodiča prenasledovali a zastavili ho až v Štiavničke. U 41-ročného vodiča bola následne vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti namerali 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile. Je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Počas minulého týždňa polícia v našom kraji z kontrolovaných vodičov zistila až u 48 z nich požitie alkoholických nápojov. Z tohto počtu 3 vodiči nafúkali nad 1 promile, u 3 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a 1 vodič sa vykonaniu dychovej skúšky odmietol podrobiť. Dvaja z podgurážených vodičov navyše zavinili dopravnú nehodu. Kontrolám polície neušli ani vodiči nemotorových vozidiel. Zo zisteného počtu vodičov polícia zistila požitie alkoholických nápojov až u 39 cyklistov.

Ilustračné foto: tasr

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM