Ivana Milanová Krimi

Polícia odhalila v Žilinskom kraji 38 podnapitých vodičov

V 42. týždni zaevidovala polícia na cestách 9 vodičov, ktorí nafúkali nad 1 promile. Traja vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody a našiel sa aj takí, čo sa dychovej skúške nepodrobil.

Ilustračný obrázok k článku Polícia odhalila v Žilinskom kraji 38 podnapitých vodičov
Zdroj: TASR

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. V 42. týždni roku 2016 zaevidovala polícia na cestách celkom 38 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 9 nafúkalo nad 1 promile, u 13 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Traja vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 12 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

V sobotu 22. októbra v nočných hodinách zastavovala policajná hliadka na ceste I/18 medzi Sučanmi a Vrútkami. 22 ročný vodič na vozidle Škoda Felícia na znamenie polície nezastavil a pokračoval v jazde. Policajná hliadka následne vodiča zastavila, ten sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile.

Foto ilustračné.

Zdroj: Rescueonline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM