Jozef Milan Futbal

Porozumieť je ťažko: 0:3 vonku, 0:3 doma

V 21. kole Corgoň ligy sa asi nenašiel ružomberský fanúšik, ktorý by predpovedal takýto výsledok. Realita je však krutá, MFK doma prehral s Košicami o tri góly.

Ilustračný obrázok k článku Porozumieť je ťažko: 0:3 vonku, 0:3 doma
Foto: Jozef Milan

MFK Ružomberok – MFK Košice 0:3 (0:2)

Góly: 37. a 42. Diaby, 83. Novák. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Korijkov, Kavka, Viazanko (všetci Košice), 2346 divákov

Ružomberok: Nikolič – L. Lupták (Mário Almaský), Práznovský (23. Nosek), Greššák, Maslo – R. Bartoš (69. Serečin), M. Nagy – Zreľák, Tawamba, Zošák – Ďubek

Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Šinglár (89. L. Urban), Sekulič – Viazanko, Korijkov, Haskič, Bukata – O. Diaby (75. Pačinda), Novák (89. Skvašík)

V 5. minúte zahrávali Košice prvý roh, odrazená lopta sa dostala k Haskičovi, ktorému úvodnú šancu zápasu zlikvidoval domáci gólman Nikolič. Celý prvý polčas sa viac hralo na domácej polovici ihriska. V 18. minúte ružomberského brankára vystrašil opäť Haskič, no spoza šestnástky pálil tesne nad. O štyri minúty neskôr Zošák pred bránou Košíc vyzval k zakončeniu Tawambu, ale Kamerunčan v páde iba odovzdal loptu Tofiloskému. V 37. minúte z ľavej strany zacentroval Haskič a Diaby otvoril skóre, čím dostal Košice na koňa. V 40. minúte Bukata naservíroval loptu na hlavu úplne voľnému Haskičovi, no jeho koncovke chýbala dôraz. Vzápätí Nikoliča v domácej bráne testoval Novák. V 42. minúte agilný Haskič vysunul Diabyho a bolo 0:2.
V druhom polčase domáce úsilie o návrat do zápasu stroskotávalo hlavne na nepresnostiach, slabom pohybe a chýbajúcej myšlienke, preto si Košice bez problémov dvojgólový náskok strážili. V 60. minúte už mohlo byť 0:3, keby Nikolič nevychytal Nováka. O tri minúty na to Viazanko parádnou delovkou natiahol gólmana Liptákov. V 71. minúte mal Novák druhú obrovskú príležitosť zapísať sa do streleckej listiny, ale Nikolič bravúrne zasiahol. V 83. minúte sa už Novák dočkal, zoči – voči Nikoličovi nekompromisne trafil sieť. Ružomberok v druhej polovici stretnutia ani raz neohrozil Tofiloského. Trojgólové víťazstvo Košíc pod Čebraťom je nečakané, ale plne zaslúžené.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM