Jozef Milan Samospráva

Porušenie volebného moratória? V meste sa roznášal Otvorený list

Štátna polícia dnes okolo 15:00 na Makovického ulici zadržala dve dievčatá, ktoré vkladali do poštových schránok Otvorený list primátorovi Mesta Ružomberok a poslancom mestského zastupiteľstva. Ako autor listu je uvedený Ing.Ján Kolík ml., nespokojný občan Ružomberka.

Ilustračný obrázok k článku Porušenie volebného moratória? V meste sa roznášal Otvorený list
Foto: Jozef Milan

Pisateľ otvoreného listu vyjadruje svoju nespokojnosť „s celkovou situáciou v meste, s konaním vedenia mesta a predovšetkým s jeho hlavnými predstaviteľmi.“ Ďalej jednotlivým predstaviteľom kladie otázky ku ich (ne)konaniam pri rôznych mestských problematikách. V závere listu sa obracia na občanov v súvislosti s voľbami do VÚC s otázkou, či si ním vymenovaní kandidáti na poslancov zaslúžia ich dôveru. Úplne na záver (drobnými písmenami) sa autor dotknutým ľuďom ospravedlňuje, ak sa ním uvedené skutočnosti„nie celkom zakladajú na pravde“. Osobný podpis na Otvorenom liste chýba.

§ 27 zákona o voľbách do VÚC

(3) Akákoľvek volebná kampaň je 48 hodín pred začatím volieb a v deň konania volieb zakázaná.

Podľa informácií rk24 sa distribúcia listu začala v doobedňajších hodinách, na Bielom Potoku pokračovala poobede. Redakcia požiadala políciu o ďalšie informácie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM