Jozef Milan Samospráva

Poslanci budú hlasovať o nových parkovacích miestach v Baničnom

Jedným z bodov budúceho ružomberského Mestského zastupiteľstva (26.9.) bude zmena plánu investičnej výstavby na rok 2013. Ak materiál poslanci schvália, tak na ulici I.Houdeka ešte tento rok pribudnú nové parkovacie miesta, čo pomôže riešiť problémové parkovanie na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci budú hlasovať o nových parkovacích miestach v Baničnom
Foto: Jozef Milan

Predpokladom na zmeny rozpočtu bez jeho navýšenia je vypustenie niektorých plánovaných akcií a schválenie nových.

  • Investičná akcia Odvodnenie územia na ulici Klačno sa v roku 2013 realizovať nebude, finančné prostriedky sa použijú na prípravu projektovej dokumentácie Odvodnenie územia ul. Klačno a zostatok sa presunie na realizáciu investičnej akcie Parkovacie plochy Klačno, kde sa ako práce naviac zrealizuje cesta pri garážach a predĺženie chodníka na ulici Lesná, tiež rozšírenie parkovacích plôch na ulici Veterná. Ako nám povedal poslanec Ľubomír Kubáň, zrealizovanie štandardného chodníka popred bytovky na ulici Klačno si vyžaduje vypracovanie projektu, ktorý sa urobí tento rok, aby sa akcia mohla uskutočniť v roku 2014.
  • Na stretnutí s poslancami za volebný obvod Baničné občania poukázali na akútnu potrebu vytvorenia parkovacích miest. Preto sa z investičného plánu na rok 2013 vypúšťajú investičné akcie Rekonštrukcia chodníka ul. Houdeka a Oddychová zóna – nábrežie Revúcej – ul. Hollého, spracuje sa nová dokumentácia Parkovacie plochy ul. I. Houdeka a akcia sa následne aj zrealizuje. Poslanec v Baničnom a viceprimátor Stanislav Bella našej 24-ke povedal, že väčšina občanov na stretnutí súhlasila s parkovacími blokmi po ľavej strane ulice smerom do mesta s tým, že aj stávajúci chodník zostane zachovaný.

zdroj: ruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM