Ivana Milanová Samospráva

Poslanci schválili zvýšenie rozpočtu o 2 milióny eur : Ujde sa z nich aj správcovi hradu Likava

Na včerajšom ( 27.6.) osemnástom zasadnutí Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja schválili župní poslanci druhú úpravu rozpočtu o 2.072.244 eur.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili zvýšenie rozpočtu o 2 milióny eur : Ujde sa z nich aj správcovi hradu Likava
Zdroj: Dnes24.sk

„Do kapitálových výdavkov sme vyčlenili 1,9 milióna eur, vďaka ktorým zabezpečíme ďalší rozvoj našich regiónov. Investície poputujú na Kysuce, Oravu, Horné Považie, Turiec i do Liptova,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár. Podľa jeho slov kraj v druhej úprave rozpočtu myslel na pokračovanie projektu cyklotrasy BIKEKIA, ktorá cez jedinečnú prírodnú scenériu popri Váhu spája hrady Strečno a Budatín.

Nové investície získajú i regióny Liptov a Kysuce. SOŠ polytechnická v Liptovskom Mikuláši má schválených 90.000 eur na opravu hygienických zariadení a vybudovanie nového priestoru pre imobilných študentov.

Spolu 80-tisíc eur využije Liptovské múzeum v Ružomberku, ktoré je správcom hradu Likava. Zabezpečí nebezpečné zóny skalného brala.

Kysuckí študenti Gymnázia v Turzovke sa dočkajú nových okien a návštevníci Kysuckej knižnice sa môžu tešiť na jedinečnú letnú čitáreň a nadstrešenie schodísk. Obe investície sú plánované vo výške 50.000 eur.

Prečítajte si aj:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ieste-242459

http://ruzomberok.dnes24.sk/…cadci-242508

Poslanci schválili zvýšenie rozpočtu o 2 milióny eur : Ujde sa aj správcovi hrad
4
Galéria
Zdroj: ŽSK
Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM