Jozef Milan Rôzne

Poslanci zbytočne minuli vyše 12 000 €

Mestskí poslanci na poslednom rokovaní nehlasovali o optimalizácii mestskej autobusovej dopravy. Spôsobili tým navýšenie straty pre SAD, ktorú mesto bude musieť zaplatiť.

Pôvodná správa z 5.apríla 2012: Dvojmesačná práca skončila v koši

Zásadný problém Mestskej autobusovej dopravy v Ružomberku spočíva v tom, že mesto Ružomberok dlhodobo nevykrýva v plnej výške straty, ktoré vznikajú prevádzkovateľovi – firme SAD Liorbus so sídlom v Ružomberku – na základe objednávky mesta. Následkom tohoto prístupu nie je len pravidelné znižovanie počtu spojov a ich frekvencie, ale aj menej nových autobusov v porovnaní s Liptovským Mikulášom.

Materiál, ktorý na aprílovom rokovaní poslanci stiahli z rokovania, najviac postihoval redukciou spojov občanov mestských častí – Hrboltovej, Bieleho Potoka a Vlkolínca. Nové cestovné poriadky rátali taktiež so zrušením spoja na Vlkolínec s tým, že problém vyrieši nová koncepcia rozvoja tejto mestskej časti ( mala byť predložená na nastávajúce rokovanie, pre nedohodu zainteresovaných sa tak nestane).

**Na zajtrajšie hlasovanie je pripravené uznesenie (http://www.ruzomberok.sk/…ia-msz/2012/), ktoré okrem zvýšenie dotácie pre SAD znižuje vekovú hranicu pre dôchodcov zo 70 na 65 rokov, od ktorej budú môcť využívať osobitné cestovné 0,28 €. **Návrh na takúto úpravu od poslanca Michala Slašťana získal podporu na Mestskej rade, čo je predpokladom, že bude schválený aj v pléne. V prípade odobrenia celého materiálu začnú nové cestovné poriadky platiť od 2.júna 2012.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM