Jozef Milan Rôzne

Posledné hodiny hlasovania o rodine: V meste je otvorených 14 volebných okrskov

Od sobotného rána sú v okrese a meste Ružomberok otvorené volebné miestnosti, v ktorých môžete vyjadriť svoj názor na tri referendové otázky. Podľa dostupných informácií je priebeh hlasovania vo všetkých obciach a meste absolútne pokojný.

Ilustračný obrázok k článku Posledné hodiny hlasovania o rodine: V meste je otvorených 14 volebných okrskov
Zdroj: Dnes24.sk

Pani Katarína (na titulke), ktorá okolo obeda dorazila spolu s dcérou Viktóriou v kočíku pred Základnú školu Sládkovičova, nám bez okolkov povedala, že je proti tomu, aby si mohli homosexuálne páry osvojovať deti. Nielen pred touto školou, ale aj pred ďalšími volebnými miestnosťami veľa nenasvedčovalo tomu, že prebieha všeľudové hlasovanie.

Ministerská infolinka

S otázkami, ktoré sa týkajú dnešného referenda o ochrane rodiny, sa môžu občania obrátiť na informačnú linku, ktorú zriadilo Ministerstvo vnútra (MV) SR. Riaditeľky odboru volieb Eva Chmelová informovala, že časť voličov sa pýta na voličské preukazy, ktoré si nestihli prevziať: „Telefonujú nám, či sa to dá nejakým spôsobom zmeniť alebo zrušiť, ale, bohužiaľ, už nie, pretože v obci svojho trvalého pobytu sú zo zoznamu vyškrtnutý a keďže hlasovací preukaz v ruke nemajú, nemajú možnosť hlasovať.“

Volebné miestnosti budú otvorené do 22:00

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…rskov-194700

Zdroj: rk24/ tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM