Basketbal

Posledný zápas základnej časti extraligy: Ruža nebola Bystričankám milým hostiteľom

Basketbalová extraliga žien mala v piatok na programe dva zápasy 28. záverečného kola základnej časti. V sobotu sa dohrajú ostatné. Ružomberské basketbalistky porazili ŠKP 08 B. Bystrica o priepastných 56 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas základnej časti extraligy: Ruža nebola Bystričankám milým hostiteľom
Zdroj: Dnes24.sk

MBK Ružomberok – ŠKP 08 Banská Bystrica 88:32 (44:19)


  • MBK: Sujová 19, Lázárová 18, Tetemondová a Kmeťová po 13, A. Baburová 12, A. Moravčíková 8, Kelčíková 3, Jarinová 2. ŠKP: Piperková 11, Stašová a Mištinová po 7, Bačová 4, Števulová 2, Horecká 1
  • Štvrtiny: 32:10, 12:9, 19:8, 25:5
  • Diváci: 250

Juraj Suja, tréner Ružomberka: “Dnes sa stretli dva tímy, ktoré pred zápasom neboli v optimálnej pohode. Banskej Bystrici sa výsledkovo nedarí, my sme mali za sebou nie veľmi dobrý týždeň. Som rád, že dievčatá tento duel zvládli, pretože to mohlo vyzerať aj úplne inak. Postavili sa k tomu čelom a nikoho nenechali na pochybách, dalo sa na ich hru pozerať, snažili sa, hoci ich bolo len osem. Patrí im vďaka a zaslúžili si dva a pol dňový odpočinok, ktorý dostávajú po dnešku.”

Milan Špiner, asistent tréner Banskej Bystrice: “Ťažko sa to hodnotí, už tretí zápas po sebe sme úplne vybuchli. Škoda prvej a poslednej štvrtiny, kedy nám nefungovala obrana. Je pravdou, že v útoku sa trápime, ale obrana je o tom, či chceme, alebo nechceme, a v nej sme znovu pohoreli. Každému bolo jasné, že prehráme, čakali sme však trošku lepší výsledok, viac ma však mrzí náš výkon.”

Tabuľka po základnej časti – doplníme po sobotných zápasoch

Zdroj: tasr/ mbkruzomberok.sk;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM