Jozef Milan Rôzne

Postaví investor byty a opraví aj plaváreň?

Mestské zastupiteľstvo v Ružomberku na predveľkonočnom rokovaní predbežne schválilo priamy prenájom nehnuteľností pre výstavbu sociálnych bytov.

Poslanci mesta prerokovávali materiál Bytové domy nižšieho štandardu – Silbiegerova ulica, ktorý predkladal primátor Ján Pavlík. Pre súkromného investora Štefana Nemčanského ml. z Bratislavy trojpätinovou väčšinouschválili najskôr dôvod hodný osobitného zreteľa pre priamy prenájom(bez verejnej súťaže), následne predbežne schválili uzatvorenie nájomnej zmluvy o prenájme nehnuteľností (ak ich mesto získa do vlastníctva) **za účelom výstavby dvoch bytových domov s celkovým počtom 50 bytových jednotiek nižšieho štandardu ** za cenu nájmu 1 € /rok na dobu nájmu 38 rokov. V ďalšej časti uznesenia predbežne schválili vzatie do nájmu dvoch novopostavených nehnuteľností za podmienok (úplné znenie je na webstránke mesta):

  • investor postaví a následne dá do nájmu dva bytové domy s celkovým počtom 50 bytových jednotiek nižšieho štandardu
  • cena mesačného nájmu bude 66 €/byt
  • doba nájmu bude 37 rokov
  • po skončení nájmu investor predá mestu domy za 1 €
  • ak mesto získa prostriedky od štátu má právo odkúpiť domy za cenu 1 200 000 €, ktorú investor investuje do výstavby domov
  • bytové domy budú postavené do 30.4.2013

Materiál získal jednoznačnú podporu poslancov, bez hlasu proti projektu.

Investor, ktorý sa na rokovaní nezúčastnil, ale pred zastupiteľstvom predstavoval projekt na poslaneckých kluboch, dával prísľuby na investovanie do rekonštrukcie plavárne, ktorú mesto s najväčšou pravdepodobnosťou získa do svojho majetku od krajskej samosprávy v dezolátnom stave. V rozprave primátor informoval o úmysle investora postaviť aj nový, dvadsaťpäťmetrový bazén. Riešenie plavárne však má prísť na stôl až po postavení predmetných domov a má byť upravené podrobnými zmluvami, ktoré budú schvaľovať poslanci.

Zdroj: http://www.ruzomberok.sk/…ia-msz/2012/ Ilustračné foto: mikulas24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM