Jozef Milan Rôzne

Poznáme výsledky monitoru deviatakov II.: V rámci nášho okresu dedinské školy porazili mestské

Školský rok oficiálne skončil. Žiaci si tak môžu užívať dva mesiace bezstarostného ničnerobenia. Deviataci písali aj tento rok test, v ktorom sa merali ich vedomosti v slovenčine a matematike. Ponúkame vám výsledky za okres Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky monitoru deviatakov II.: V rámci nášho okresu dedinské školy porazili mestské
Zdroj: Dnes24.sk

Na celoslovenskej úrovni v slovenčine najlepšie obstála košická Spojená škola s priemernou úspešnosťou 91,67 %. Na päty jej šliapu Cirkevná základná škola v Stropkove (90,58 %) a základka v Lužiankach (90 %). V matematike sa najlepšie darilo deviatakom zo Základnej škole Slobodného slov. vysielača v susednej Banskej Bystrici s priemernou úspešnosťou 90,51 %. Druhá skončila bratislavská SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním (90 %) a prvú trojku uzatvára ZŠ s MŠ Súľov (89,12 %).

Rebríček základných škôl okresu v slovenskom jazyku a literatúre

Testovanie 9 v tomto roku písalo na Slovensku 38 227 žiakov.

V ružomberskom okrese sa v slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom zo ZŠ a MŠ Liptovská Osada s úspešnosťou 71,1% (počet testovaných 15). Hneď za ňou nasleduje ZŠ Liptovské Revúce s 69,1% (19) úspešnosťou a na tretej priečke sa umiestnila ZŠ Lúčky s 66,8% (27). Na posledných miestach skončili: ZŠ Liptovská Teplá (57,5%), Súkromná ZŠ v Ružomberku (57,4%) a ZŠ Komjatná (54,4%).

Rebríček základných škôl okresu v matematike

Najlepšie vedomosti v matematike preukázali deviataci zo ZŠ Lúčky s úspešnosťou 67,6%. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Lisková s 66,8% a za ňou skončila ZŠ Liptovské Sliače s 60,9%. Na posledných miestach skončili: ZŠ Zarevúca (46,1%), ZŠ sv.Vincenta (46%) a ZŠ Komjatná (36,7%).

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…epsie-210090

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM