Jozef Milan Rôzne

POZVÁNKA: Festival Slobody a November 1989 v Ružomberku

Festival slobody organizovaný Ústavom pamäti národa (ÚPN) po prvýkrát opustí Bratislavu a príde aj do regiónov. Celodenné podujatie sa koná v stredu 26. novembra 2014 v Kine Kultúra od 9:00, vrcholiť bude večernou diskusiou o Novembri 1989 v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku POZVÁNKA: Festival Slobody a November 1989 v Ružomberku
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum dolného Liptova a križovatka stredného Slovenska sa teda popri Nitre a Košiciach zaradí medzi mestá, kde sa uskutoční výnimočná spomienka na štvrťstoročie po páde komunizmu v Československu.

Na návštevníkov čakajú predovšetkým filmové projekcie v Kine Kultúra, a to už od 9.00 hod. ráno. Tým, že ÚPN má za úlohu skúmať totalitné režimy 20. storočia, premietanie odštartuje séria krátkych dokumentov Sila svedectva s témami holokaust, rok 1968 a normalizácia, a úteky za hranice. Popri iných filmoch ponúka ÚPN aj známe snímky Colette a Fair Play.

Podujatie bude večer o 18.15 hod. pokračovať diskusiou zameranou na to, ako vyzeral November 1989 v Ružomberku. Spomínať budú štyria hostia, medzi nimi aj Radislav Kendera a Juraj Ševčík z Ružomberka.

Ústav pamäti národa pozýva všetkých záujemcov a návštevníkov. Vstup na podujatie je voľný. Bližšie informácie nájdete na stránke www.festivalslobody.sk.

Zdroj: ÚPN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM