Jozef Milan Kultúra

POZVÁNKA: Popri Váhu putovanie vo Veľkej dvorane

SZUŠ ľudovej hudby a tanca, FS Liptov a DFS Liptáčik pozývajú v stredu o 17:00 na ďalšie Posedenie v starej izbe. Hostia programu mím Miroslav Kasprzyk ako Popolvár a historik Karol Dzuriak ako Janko vás prevedú dedinami dolného Liptova popri ľavej strane Váhu.

Ilustračný obrázok k článku POZVÁNKA: Popri Váhu putovanie vo Veľkej dvorane
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná ZUŠ ľudovej hudby a tanca už tradične v polovici školského roka pripravuje koncert, na ktorý pozýva zaujímavého hosťa, ktorý má čo povedať ku vybranej téme. O stredajšom predstavení niečo vopred prezradil riaditeľ školy a vedúci FS Liptov Igor Littva.

  • Už dávnejšie som chcel predstaviť obce dolného Liptova po jednej a druhej strane Váhu, lebo aj keď tu žijeme, nie vždy všetci vedia, kam tá alebo oná dedina patrí. V Liptovskom Mikuláši pri 300-ročnom výročí obesenia Juraja Jánošíka som sa stretol s domácim známym mímom Miroslavom Kasprzykom a napadlo mi, že práve on by mohol celý program prepojiť. Som rád, že táto osobnosť súhlasila a bude spolu s Karolom Dzuriakom z Liptovského múzea vystupovať v našom programe.
  • Budeme sa snažiť o každej dedine niečo povedať (napríklad, ako sú jej občania prezývaní), samozrejme zahrať, zaspievať a zatancovať to, čo vieme a čo sme nacvičili. Naše putovanie – podotýkam, že rozprávkové – začneme v Liptovskom Michale, Ľupčianskou dolinou sa presunieme do Lúžnej, ďalej do Osady a Revúc, cez Ľubochniansku dolinu dôjdeme do Hubovej, oproti Váhu sa dostaneme do Černovej, hore do Vlkolínca, z Bieleho Potoka cez Bielu púť prejdeme do Ludrovej, Štiavnice a skončíme v Sliačoch.

Na Popri Váhu putovanie všetkých srdečne pozývame.

ilustračné foto: rk24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM