Kultúra

POZVÁNKA: Vianočný koncert klaviristu Jozefa Hollého so skupinou

Pozývame vás v stredu 17. decembra 2014 na vianočný koncert klaviristu Jozefa Hollého so skupinou. Hosťom koncertu bude detský spevácky zbor Základnej umeleckej školy Ľ. Fullu v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku POZVÁNKA: Vianočný koncert klaviristu Jozefa Hollého so skupinou
Zdroj: Dnes24.sk

Klavírne vystúpenie v podaní Jozefa Hollého, to nie je len hudba a klavír, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Je to súhra talentu, dlhoročného zdokonaľovania sa v hre na klavíri a hlavne prirodzeného šarmu, ktorý si vás ľahko podmaní už po vypočutí prvých taktov skladby.

Jozef Hollý sa narodil 18. augusta 1977 v Ružomberku. Jeho otec, všestranný hudobník a spevák, už čoskoro objavuje talent svojho syna a tak sa Jozef ako sedemročný začína učiť hrať na klavíri. Už po niekoľkých rokoch vyhráva prvé súťaže. Neskôr zdokonaľuje svoju klavírnu hru na Žilinskom Konzervatóriu, kde sa popri klasickej hudbe venuje aj jazzu a navštevuje Bigband.

Ďalej vedú jeho kroky do zahraničia. Jozef hrá niekoľko rokov v Nemecku, kde účinkuje v kúpeľnom orchestri, hosťuje na výletných lodiach a nakoniec odchádza ako sólista do Švajčiarska. Zamestnávajú ho tie najznámejšie hotely ako Grand Hotel National – Luzern, Grand Hotel Quellenhof – Bad Ragaz a Panorama Resort Feusisberg vysoko nad Zürichom. Medzičasom sa Jozef zdokonaľuje aj v speve, čo vynikajúco vplýva na publikum.

V roku 2004 ho zastihuje povesť vynikajúcej nemeckej spoločnosti Reederei Deilmann, kde nadchýňa hostí na známej lodi MS Berlin, a tak netrvá dlho, kým začína účinkovať na slávnej „Lodi Snov" MS Deutschland, ktorá je známa z nemeckého seriálu (Das Traumschiff), vysielaného aj v Slovenskej televízii.

Tam ho počuje Rolf Arland, skladatel najznámejších hitov speváka – Roy Black. Je fascinovaný a odporúča Jozefa ďalej. Textár a producent Wolfgang Hofer mu ponúka, aby aranžoval a nahral známu Udo-Jürgens-skladbu „Frauen". Výsledok tejto nahrávky Hofera nadchýňa a predkladá ju spoločnosti „Sony BMG", ktorá prejavila o Jozefa záujem…

  • Streda 17. december 2014, o 18:00 hod.
  • Miesto: Veľká dvorana KDAH
  • Vstupné: 13,00€
  • Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok

Zdroj: IC RK; foto: centrumslniecko.sk;

Vianočný koncert J.Hollý
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM