Kultúra

Praha 6 je ďalším partnerským mestom Ružomberka

Primátor mesta Ružomberok Ján Pavlík podpísal v utorok spoločne so starostkou Prahy 6 Marií Kousalíkovou Memorandum o spolupráci. Okrem Báčskeho Petrovca v Srbsku, chorvátskeho Gospiča a českých miest Děčína a Hlučína pribudlo mestu Ružomberok ďalšie partnerské mesto – mestská časť Praha 6.

Ilustračný obrázok k článku Praha 6 je ďalším partnerským mestom Ružomberka
Zdroj: Dnes24.sk

Memorandum bolo podpísané po viacerých spoločných stretnutiach. „Som veľmi rád, že naša spolupráca už má aj oficiálny charakter a veľmi sa na ňu teším. Mala by byť najmä v oblastiach kultúry, školstva a športu. Som presvedčený, že náš región má novým partnerom čo ponúknuť, a že budeme spolupracovať na viacerých cezhraničných projektoch a vzájomne si pomôžeme,“ vyjadril sa primátor Ružomberka.

"Mesto Ružomberok je už naším siedmym zahraničným partnerským mestom. Som veľmi rada, že práve na Slovensku, ku ktorému máme stále najbližšie, je to mesto, v ktorom je veľký priestor pre spoluprácu,“ skonštatovala Marie Kousalíková, starostka Prahy 6.

V rámci partnerskej návštevy bol primátor aj pri slávnostnom rozsvietení a zdobení vianočných stromčekov v mestskej časti Praha 6. Jeden zo stromčekov bol ozdobený vianočnými ozdobami, ktoré pripravili deti z ružomberskej školy. Výťažok z tejto akcie poputuje na charitu.

zdroj: Michaela Milá, hovorkyňa mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM