Jozef Milan Rôzne

Pred nami je športový víkend, futbal sa lúči s jeseňou

Ak máte chuť na trochu pasívneho športu, môžete si počas nadchádzajúceho víkendu vybrať hneď z niekoľkých podujatí.

Pred zimnou prestávkou sa na domácom štadióne posledný krát predstavia oba naše futbalové celky. Ponuku otvorí v sobotu o pol tretej zápas 17. kola Corgoň ligy, v ktorom MFK Ružomberok hostí Tatran Prešov. Zverenci českého trénera Aleša Křečka ťahajú už sedem zápasovú šnúru bez prehry a v súboji s predposledným tímom tabuľky ju nebudú chcieť prerušiť. Proti východniarom bude stáť nielen dobre fungujúca obrana, ale domáci budú chcieť fanúšikov potešiť aj gólovými zásahmi. A na to majú vo svojich radoch odborníka, kapitán Pavol Masaryk má na svojom konte jedenásť gólov a je tak na najlepšej ceste za korunou jesenného kráľa strelcov. V zápase s Prešovom si navyše môžete ísť posledný krát zafandiť do starého fanúšikovského sektora, D-čko totiž čaká počas zimy prestavba.

Posledný krát v jesennej časti sa doma predstaví aj rezervný tím. Béčko svoj zápas odohrá tradične v nedeľu dopoludnia, kvôli počasiu a stavu hlavného ihriska zrejme opäť na umelej tráve. Pod Čebrať pricestuje Lučenec a pre ružomberských mladíkov to bude mimoriadne dôležitý zápas. V tabuľke druhej ligy je aktuálne rezerva na desiatom mieste, keď spoločne s Lučencom a Liptovským Mikulášom okupuje úplný spodok tabuľky. Béčko tak pred zimnou pauzou potrebuje získať čo najviac bodov a práve tie zo susedského súboja by mu prišli vhod. Zápas s Lučencom má úvodný výkop o 10:30.

Ak vás pobyt na chladnom vzduchu neláka a radšej si vychutnáte podkošové súboje, v nedeľu si môžete pozrieť vystúpenie ružomberských basketbalistiek. Po štvrtkovom víťazstve v európskom pohári FIBA s tímom Basket Landes bude pre MBK ligový zápas iba povinným tréningom. Do Koniarne pricestuje Rožňava a športový víkend by tak malo zakončiť hladké víťazstvo Ružomberka. Zápas sa preložil zo soboty na nedeľu kvôli zápasu vo Francúzsku, začiatok je o 17:00.

Autorka textu: Petra Janigová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM