Futbal

Prekvapenie: Ružomberok nedoprial Slovanu radosť z titulu

Futbalisti Slovana Bratislava sa ešte netešia z majstrovského titulu, rekordného siedmeho v ére samostatnosti. Zverenci trénera Samuela Slováka v sobotu iba remizovali v zápase 30. kola na Pasienkoch s MFK Ružomberok 2:2.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie: Ružomberok nedoprial Slovanu radosť z titulu
Zdroj: TASR

Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:2 (1:1)

Góly: 26. Niňaj, 67. Halenár – 45.+1. Lovás, 87. Ďubek. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kladrubský, Gorosito (obaja Slovan), 2345 divákov.

Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Pauschek – Kladrubský – Žofčák, Grendel (85. Kuzma), Hlohovský (63. Halenár) – Soumah (78. Kopúnek) – Peltier

MFK Ružomberok: Zich – P. Maslo, Bielák, Greššák, Nosek – Bartoš – Lupták (39. Serečin), Ďubek, Almaský – Lovás (76. Pekár), Zreľák (46. Nagy)

Asi hodinu pred zápasom sa spustil v Bratislave dážď a mokrý terén robil obom tímom značné problémy. Tie sa snažili získať prevahu v strede poľa, no kombinácie viazli a absentovala streľba. V 19. minúte zaujal priamy kop Žofčáka, no hlavička Kladrubského gól neznamenala, rovnako ako ani v 24. minúte rýchla akcie Hlohovského s Grendelom, po ktorej ani neprišlo k zakončeniu. Slovan mal optickú územnú prevahu a skóre otvoril zo štandardky. V 26. minúte rok Žofčáka hlavou „koníčkom“ poslal do Zichovej siete premiérovým gólom v lige stopér Niňaj. V poslednej minúte prvého polčasu Hlohovského center našiel hlavu Peltiera, no skóre sa nemenilo. A tak v prvej minúte nadstaveného času šokovali hostia domácich, keď center Almaského tiež hlavou zužitkoval na vyrovnanie Lovás.

Dážď neustal ani v druhom dejstve, v 54. minúte to z priameho kopu z nádejnej pozície prudko skúsil Hlohovský, ale obrana „Ruže“ odvrátila. Slovan zvýšil aktivitu, a v 65. minúte trafili „belasí“ žrď po centri Bagayoka a hlavičke Kladrubského. Gól do brány hostí visel vo vzduchu a padol v 67. minúte, keď sa do úniku dostal striedajúci Halenár a jeho strelu si vysokým oblúčikom zrazil do vlastnej siete obranca hostí Peter Maslo. Slovan hrať neprestal a chcel streliť aj upokojujúci tretí gól, Peltierovo akrobatické zakončenie, ani pokus Soumaha po zemi sa ale neujali. Keď už sa pomaly na Pasienkoch začali chystať majstrovské oslavy, v 87. minúte vyrovnal Ďubek, ktorý vnikol do 16-ky a strelou k žrdi skóroval. V nadstavenom čase mohol predsa len rozhodnúť o výhre Slovana Peltier, ktorý urobil Zichovi kľučku, ale v rozhodujúcom momente sa pošmykol pred prázdnou bránou.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberku: „Nie je jednoduché vyhrať domáci zápas, keď je všetko pripravené na oslavy titulu. My sme sa takticky pripravili dobre, chceli sme zavrieť obranu a vyrážať do brejkov. Možno sme mohli byť ešte odvážnejší. Dostali sme lacné góly, ale také dostávame už pomerne často.“

Samuel Slovák, tréner Slovana: „Bol to smolný zápas, góly sme dostali v záveroch oboch polčasov. Škoda, lebo zápas sme mali pod kontrolou v jeho fázach. Súper čo mal, zakončil gólom. Nakoniec sme mali šancu do prázdnej brány, ale to sa stáva, keď človek veľmi chce a je pod tlakom, môže urobiť chybu. Vedeli sme, že Ružomberok je húževnatý, dokázal to. Musíme isť ďalej.“

Slovan BA - MFK RK   2:2
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM