Jozef Milan Rôzne

Prezident vymenoval rektora Katolíckej univerzity

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič v stredu 4. júla vymenoval prof. Tadeusza Zasępu do funkcie rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) na nasledujúce štvorročné funkčné obdobie.

Na slávnosti prezident SR zdôrazdnil, že v súčasnosti školstvo na Slovensku prežíva obdobie reforiem. „Nie všetky boli úspešné,“ ** zhodnotila hlava štátu. Prezident uviedol, že vzdelanie sa nerozširuje počtom vysokých škôl, ale kvalitnými a dobrými vysokými školami. Rektorovi prof. Zasępovi zaželal, nech je takou školou aj KU. „Môžem sľúbiť, že naša univerzita sa bude ďalej usilovať vychovávať múdrych a dobrých ľudí,“ **podotkol staronový rektor. Slávnostná inaugurácia sa uskutoční 26.septembra počas Veni Sancte.

Informačný spravodajca KU priniesol rozhovor, v ktorom sa rektora opýtal na jeho plány: **„Hlavné priority úradu rektora, na ktorých chcem druhé funkčné obdobie pracovať, sú orientované na participatívny spôsob riadenia univerzity, na posilnenie prvkov akademickej samosprávy, na prehĺbenie spolupráce s univerzitnými a ďalšími vedeckými partnermi.“ ** Na otázku o prípadnom negatívnom dopadnutí voľby profesor Zasepa odpovedal, že v živote zažil už veľa zmien a všetky prijal ako Boží zámer.

zdroj: ku.sk/ kuriér/ ruzomberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM