Ivana Milanová Kultúra

Prezident zavíta do Ružomberka na uvedenie knihy - Pomalé svetlo vĺn

Galéria Ľudovíta Fullu vás pozýva tento piatok (9.9.) na slávnostné uvedenie knihy, ktorá vypovedá o zložitých vzťahoch človeka v dnešnej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Prezident zavíta do Ružomberka na uvedenie knihy - Pomalé svetlo vĺn
Zdroj: Facebook

Slávnostné uvedenie knihy Pomalé svetlo vĺn sa bude konať v piatok 9.septembra o 17:00 hod.Ľudovíta Fullu v galérii za prítomnosti prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

V hudobno – dramatickom programe na scéne s výtvarnými dielami Mariána Čižmárika odznejú básne a prózy Vladimíra Vaľka a v autorskom prevedení aj hudba Vincenta Jašša, inšpirovaná obrazmi a textami z knihy.

O čom kniha vypovedá?

Publikácia Pomalé svetlo vĺn prezentuje diela umelcov, ktorí vo svojej tvorbe hovoria o zložitých vzťahoch človeka v dnešnej spoločnosti a o hľadaní rovnováhy a harmónie. Výber z tvorby Vladimíra Vaľka a Mariána Čižmárika je motivovaný snahou vytvoriť komplexné, koherentné dielo s vyváženou literárnou a výtvarnou zložkou. Kniha zároveň dáva priestor aj postrehom k tvorbe vo forme esejí Karola Maliňáka.

Estetické hodnoty publikácie podporuje grafický dizajn Pavla Chomu a fotografie Roba Kočana. Knihu Pomalé svetlo vĺn vydala Spoločnosť Kolomana Sokola v roku 2016.

Foto: ilustračné (Facebook/TASR)

Čítajte tiež:

Ružomberský taxikár mal napadnúť a dokonca škrtiť zákazníka

Hurá na korčule: Kedysi nebezpečný zimný štadión je po rekonštrukcii

Prezident zavíta do Ružomberka na uvedenie knihy - Pomalé svetlo vĺn
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM