Jozef Milan Iné športy

Priatelia psíka Bonifáca hrali šach v Liptovskej Teplej

Liptovská Teplá žila sobotu (15. 12. 2012) šachom. V priestoroch tunajšej základnej školy sa uskutočnilo druhé kolo Ligy priateľov Bonifáca. Ide o sériu šachových turnajov pre začínajúcich šachistov. Ďalšie kolo Ligy sa bude hrať v ZŠ Turany.

Ilustračný obrázok k článku Priatelia psíka Bonifáca hrali šach v Liptovskej Teplej
Foto: Jozef Milan

Turnajová účasť

Aj napriek nepriaznivému počasiu si prišlo do našej obce zmerať sily 29 detí z piatich škôl. Najpočetnejšiu skupinu tvorilo domáce družstvo (10 detí), po šesť malých šachistov prišlo zo ZŠ Turany a zo ZŠ Sládkovičova Ružomberok, štyria hráči zo šachového krúžku zo ZŠ Liptovské Sliače a traja malí šachisti z LŠŠ z Liptovského Mikuláša.

Tuhý boj o víťazstvo

Malí priatelia Bonifáca, ktorý je maskotom turnaja, bojovali za šachovnicou s obrovským nasadením. Veď až v poslednom kole sa rozhodlo, ktorí traja hráči sa dostanú na piedestál turnaja. Absolútnym víťazom sa stal Tomáš Kossuth z LŠŠ, na druhom mieste sa umiestnil Kristián Zelnický zo ZŠ Sládkovičova a trojicu víťazov doplnil Matúš Pažitka zo ZŠ s MŠ Liptovská Teplá. Ani jedno dieťa však neodchádzalo sklamané. Každé z nich si zarobilo nejaký ten bodík za výhru alebo remízu v šachovej partii. Ako bonus si odniesli vecný darček či sladkú odmenu v podobe vianočných balíčkov.

Usporiadatelia a sponzori

Poďakovanie za zdarný priebeh turnaja patrí vedeniu ZŠ s MŠ Liptovská Teplá, hlavným rozhodcom turnaja Mgr. Bohušovi Murínovi a Marekovi Zelnickému, ktorý celé dopoludnie pracoval za počítačom, ďalej pomocným rozhodcom Róbertovi Druskovi, Samkovi Kováčovi a Šimonovi Haličkovi. Osobitné poďakovanie patrí aj sponzorom turnaja – obecným úradom v Bešeňovej, v Ivachnovej a Liptovskej Teplej a Ing. Martinovi Húskovi z Liptovskej Teplej.

zdroj: Ľudmila Drusková, ZŠ s MŠ Liptovská Teplá

Priatelia psíka Bonifáca hrali šach v Liptovskej Teplej
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM