Jozef Milan Kultúra

Príde do Ružomberka ministerka kultúry Česka?

Na Pražskom hrade v priestoroch Španielskej sály sa minulý štvrtok uskutočnilo slávnostné zasadnutie pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatok a historických miest, ktorý organizuje UNESCO. Slovensko zastupoval aj viceprimátor Ružomberka Stanislav Bella.

Ilustračný obrázok k článku Príde do Ružomberka ministerka kultúry Česka?
Foto: Jozef Milan

Táto slávnosť mala svoju premiéru v roku 1983 v Tunisku, kde bola prijatá rezolúcia UNESCO, aby sa 18. apríl stal Medzinárodným dňom pamiatok a historických miest. Ružomberský zástupca primátora zastupoval Slovenskú republiku aj ako člen Rady združenia historických miest a obcí Slovenska. Na slávnosti sa zúčastnili ministri vlády ČR, poslanci parlamentu ČR, Kancelária prezidenta ČR a Český národný komitét.

Dvadsať rokov od zápisu Vlkolínca

V neformálnej časti programu viceprimátor Ružomberka informoval prítomných delegátov o Vlkolínci, našej lokalite zapísanej do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva, a prezentoval podujatia, ktoré tu budú v roku 2013 pri príležitosti 20. výročia zápisu Vlkolínca na pamiatkovú listinu UNESCO. V tejto časti programu sa Stanislav Bella stretol s ministerkou kultúry ČR Alenou Hanákovou, ktorá zaujala a potešila informáciou, že Ružomberok dobre pozná, pretože často navštevuje Malinô Brdo. Z tohto dôvodu nevylúčila možnosť, aby počas podujatí na Vlkolínci ešte v tomto roku navštívila aj ružomberskú radnicu.

zdroj: Lýdia Fričová; foto: zľava ministerka Hanáková a viceprimátor Bella;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM