Samospráva

Primátor Igor Čombor: Lavica ponad Váh bude krajšia, ale najmä funkčnejšia

Ešte v tomto kalendárnom roku budú môcť obyvatelia a návštevníci metropoly dolného Liptova prejsť ponad rieky po dvoch vynovených lávkach pre chodcov. Tamojšia mestská samospráva lávku ponad Váh opraví a už zdemontovanú starú lávku ponad Revúcu nahradí úplne nová.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Igor Čombor: Lavica ponad Váh bude krajšia, ale najmä funkčnejšia
Foto: Jozef Milan

Spojnica pre peších medzi železničnou i autobusovou stanicou a centrom mesta ponad Váh bude mať napokon inú podobu oproti pôvodným zámerom bývalého vedenia radnice, ktoré dokonca vyhlásilo verejnú súťaž na vybudovanie nového kolonádneho mosta.

„Nebudeme stavať kolonádny most, lebo by bol veľmi finančne náročný. Ešte v tomto roku opravíme s vynaložením primeranej sumy finančných prostriedkov existujúcu lávku tak, aby bola krajšia, ale najmä funkčnejšia ako doteraz,“ dodal ružomberský primátor.

Lavička ponad Revúcu

„Moderne konštruovaná lavica bude osadená do konca leta na trochu inom mieste, aby bola bližšie na jednej strane k zrekonštruovanej synagóge a na druhej strane k obchodnému centru,“ vysvetlil primátor Igor Čombor s tým, že predpoklad celkových nákladov sa pohybuje na úrovni 74.000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM