Petra Janigová Basketbal

Príprava na Kursk sa vydarila, s Cassoviou o 62 bodov

Víťazstvom 117:55 sa skončil zápas s košickou Cassoviou. Svoju extraligovú prípravu na stredu teda basketbalistky zvládli a na rade je Kursk.

Zápas so súperom zo samého dna tabuľky nič nové nepriniesol. Pre Ružomberok to bol tréning na Európsky pohár a Košičanky sa mohli len pokúsiť stretnutie zdramatizovať. Lenže domáci tím mal už po prvej časti hry náskok osemnástich bodov (28:10) a ten bez väčších zakolísaní už iba rástol. Na polčas vyhrávali basketbalistky MBK o 28 bodov (52:24), pričom strelecky sa im darilo aj v zvyšných fázach. Bezmocná Cassovia sa na svojho súpera pozerala s poriadnym odstupom a tak to zostalo až do konca.

Ružomberčanky, ktoré stretnutie vyhrali už po prvej štvrtine, si tak mohli odskúšať všetko, čo na svojho stredajšieho súpera potrebujú. So slabučkým tímom z východu nebolo nad čím váhať. Priestor preto dostali všetky hráčky z lavičky a okrem tradičných strelkýň to sypalo aj Černákovej, Láskovej či Felixovej. Stobodovú hranicu prekročili Ružomberčanky päť minút pred koncom, po dvoch trestných bodoch Anderssonovej a do záverečnej sirény stihli parádne skóre zvýšiť ešte o sedemnásť bodov. Víťazstvom 117:55 si naše basketbalistky svoju víkendovú úlohu splnili. Po najslabšom súperovi z domácej súťaže ich teraz čaká jeden z najťažších v Eurocupe. Zápas proti ruskému Dinamu Kursk odohrá Ružomberok v stredu o 17:00 v Koniarni.

Ivan Kurilla, tréner MBK Ružomberok: „V úvode sme si povedali, že pôjdeme cez podkošovú hru, pretože súper nemá také hráčky, aké pod košom máme my. Myslím si, že hlavne v zostave, keď tam bola Lucia Lásková a Kamila Štěpánová, sa nám strelecky darilo a práve týmto sme si vytvorili ten náskok v úvode. V druhom polčase sme hrali podľa našich predstáv, vychádzal nám rýchly protiútok a sekundary brejk. Musím ale povedať, že sme spravili množstvo chýb na pozícii rozohrávačky a pozícia jedenej alebo druhej rozohrávačky musí byť ustálenejšia, hlavne na takého súpera ako bude Kursk.“

MBK Ružomberok – BK SOUŽ Cassovia Košice 117:55 (28:10, 24:14, 33:16, 32:15) Najviac bodov: Štěpánová 20, Černáková 17, Tetemondová, Lásková a Felixová po 16 – Lászlóová 14, Hurná 10, Timková 8 TH: 22/19 – 9/6, fauly: 11 – 19, trojky: 4 – 5, rozhodovali: Hrabuvčin a Kiss, 350 divákov

RK MBK- Cassovia KE
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM