Jozef Milan Rôzne

Protest 3v1 alebo Vôľa ľudu v Ružomberku

(aktualizované) Pred kostolom sv.Ondreja v Ružomberku sa v piatok 10.2.2012 uskutočnilo protestné zhromaždenie 3v1 t.z. Proti Gorile, Proti ACTA a Nie benzínke. Pred sochou A.Hlinku sa zhromaždilo zhruba 150 predovšetkým mladých ľudí.

Námestie sa zapĺňalo pomaly, pozvoľna pribudli transparenty – výhražné i vtipné( viď foto a video). Moderátor stretnutia Albín Bella na úvod vyzval všetkých prítomných, aby sa pričinili o pokojný priebeh, ale nie na úkor otvorenosti vyjadriť svoje občianske názory. Politiku na Slovensku označil za veľkú korupčnú sieť, ktorá slúži na obohacovanie sa malej skupiny ľudí, ktorá rozhoduje o najdôležitejších verejných záležitostiach, a tým o budúcnosti všetkých obyvateľov. Preto prišiel čas ich zastaviť.

Požiadavky smerované na politických predstaviteľov krajiny aktivisti zhrnuli do Memoranda pre Slovensko, ktoré bolo rozdané účastníkom (video). Požiadavky majú slúžiť ku" jedinému cieľu – čo najširšiemu zapojeniu sa ľudí tejto krajiny do jej spravovania." Dokument je podľa tvorcov živý text, na ktorého modelovaní sa môžu občania zúčastniť na www.grassroot.sk.

Ak väčšina protestujúcich boli mladí ľudia, tak prenosný „tlampač“ na prezentáciu svojich názorov využili hlavne tí starší. Napriek tvrdším výrazom, pokriky a skandovanie sa obišlo bez vulgarizmov. Naopak, z „hľadiska“ zazneli aj odľahčené bonmoty. V atmosfére panovala jednomyseľnosť s prednesenou kritikou pomerov na Slovensku a požadovanými zmenami.

(vo videu moderátor A. Bella a hovorcu za Nie benzinke Boris Mutina)

Protest 3v1 alebo Vôľa ľudu v Ružomberku
1
Galéria
Protest 3v1 v RK
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM