Jozef Milan Futbal

Prvé mužstvo MFK Ružomberok povedie Jozef Vukušič (48)

Po ukončení sezóny 2012/13 zaznamenal MFK poriadne zemetrasenie na najdôležitejších postoch. Po ročnom pôsobení odišla trénerská dvojica Ladislav Šimčo – Anton Šoltís. Hlavným trénerom sa stal Jozef Vukušič, jeho asistentami budú domáci Viliam Hyravý a Ján Haspra ml.

Ilustračný obrázok k článku Prvé mužstvo MFK Ružomberok povedie Jozef Vukušič (48)
Zdroj: Dnes24.sk

Tréneri

Jozef Vukušič sa vracia do Ružomberka po desiatich rokoch, kde pôsobil v sezóne 2003/04 ako tréner aj generálny manažér. Pod jeho vedením vtedajší MŠK SCP Ružomberok skončil v desaťčlennej tabuľke na tretej priečke a najlepším strelcom ligy sa stal Roland Števko. Medzičasom bol štyri roky asistentom Jozefa Barmoša pri národnom tíme do 21 rokov. Od roku 2010 žil v Juhoafrickej republike, kde trénoval druholigové FC Kapské Mesto.

Funkcionári

Generálny riaditeľ Milan Baraník po dva a pol roku z Ružomberka odchádza. Na jeho miesto prišiel Ľubomír Golis, ktorý bol naposledy riaditeľom v spoločnosti Tauris. Posledného mája ukončil svoje pôsobenie v MFK aj dlhoročný pracovník Michal Mertinyák. V klube pracoval od roku 2006 a v uplynulej sezóne pôsobil ako športový riaditeľ.

Hráči

Nové zmluvy neboli ponúknuté hráčom Martinovi Jurkemikovi a Jakubovi Jansovi. Rokuje sa o ďalšom pôsobení Lukáša Bieláka.

Príprava

Od pondelka 10. júna 2013 začali futbalisti MFK prípravu na novú sezónu. Prvý prípravný zápas odohrajú v sobotu 15. júna 2013 o 14:00 v Liskovej, kde si zmerajú sily s výberom Malajzie do 23 rokov.

zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: sport.aktuality.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM