Ivana Milanová Kultúra

Prvý bielopotocký betlehem je už rozsvietený

Akadémiu pod názvom "Čas adventný, čas vianočný" spojenú s rozsvietením prvého betlehema v strede Bieleho Potoka na Hlavnej ulici zorganizovalo v štvrtú adventnú nedeľu občianske združenie Centrum Belanov a Základná škola Belianka na Bielo

V deň, keď si kresťania pripaľujú na adventnom venci poslednú sviecu, pripravili aktivisti na Bielom Potoku podujatie, ktorého vyvrcholením bolo odhalenie betlehema s postavami svätej rodiny a troch kráľov v životných veľkostiach. Pred kultúrnym domom sa už pred treťou hodinou zhromaždilo veľa miestnych obyvateľov, medzi nimi mnoho detí, ktoré majú z prichádzajúcich vianočných sviatkov isto najväčšiu radosť. Na improvizovanom pódiu sa predstavili miestne spevácke zbory. Úvod odspieval domáci detský spevokol Radosť rozdávaním rastie a záver patril chrámovému spevokolu Rosa. Dobré susedské vzťahy s obcou Liptovská Osada, odkiaľ pochádza riaditeľka ZŠ Belianka Monika Halušková, prezentovali adventným pásmom básničiek a kolied deti spevokolu Jasot pôsobiaceho v tejto dedine. Jedno vystúpenie mala aj speváčka Salome Bushbacherová zo ZUČ-Jánoš s piesňou Lilium.

Sviatočnú atmosféru podporili perníky, meteník, chlieb s masťou a cibuľou-slovenský hamburger, a tiež vôňa vianočného punču. Pozvanie prijal aj zástupca primátora Stanislav Bella, ktorý vo svojom príhovore vyslovil radosť z pekne prežitého popoludnia a poprial prítomným pokojné vianočné sviatky. Poslanec mestskej časti Vojtech Macko sa pripojil so svojim želaním postaviť betlehem v mestskej časti každý rok. Bielopotocká Hlavná ulica má oddnes svoju milú kaplnku.

BP betlehem
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM