Ivana Milanová Futbal

Radnica podporila budúcnosť vrcholového futbalu

Ružomberskí mestskí poslanci dnes podvečer hlasovali jednomyseľne za zachovanie vrcholového futbalu v metropole dolného Liptova. Spoločnosť FK Invest navŕši ako majoritný akcionár o viac ako 2,5 milióna eur dlhodobo záporné základné imanie MFK Ružomb

„Musím pochváliť naše zastupiteľstvo, že bez emócií a veľmi racionálne schválilo najlepšiu z možných alternatív. Tridsaťtisícové mesto nemá reálne ekonomicky na to, aby samo financovalo vrcholový futbalový klub so silnou mládežníckou základňou. Preto musíme byť vďační, že tu existuje súkromný akcionár, ktorý je doň ochotný dlhodobo investovať svoje prostriedky,“ uviedol pre TASR primátor Ján Pavlík.
Samospráve síce podľa neho zostane len malá časť akcií, ale nestráca účinné nástroje na garanciu ďalšieho rozvoja futbalu v Ružomberku na najvyššej úrovni. „Máme predsa predkupné právo na akcie majoritného akcionára MFK. Istotu, že na štadióne pod Čebraťom sa bude hrať futbal, nám poskytuje územný plán, v ktorom je dané územie charakterizované ako športovisko so špecifickým zameraním na futbal,“ zdôraznil primátor.
„Keby sa toto dnes neudialo, ako zodpovední činovníci by sme boli podľa zákona povinní dať návrh na konkurz obchodnej spoločnosti so záporným imaním, čo by mohlo mať nedozerné a veľmi neblahé dôsledky pre budúcnosť ružomberského futbalu. Jeho priaznivci sa tak môžu bez akýchkoľvek obáv tešiť na blížiace sa jarné pokračovanie najvyšších futbalových súťaží vo všetkých vekových kategóriách,“ zdôraznil pre TASR predseda Predstavenstva MFK Vladimír Lajčiak.
Najpresvedčivejšou garanciou ďalšieho využitia štadióna MFK výhradne na športové účely je podľa neho dlhoročné pôsobenie majoritného akcionára ružomberského futbalu. „Nebojím sa to konkretizovať, hlavnou zárukou je osobnosť Milana Fiľa, ktorý náš futbal výdatne podporuje už dlhé roky a teraz opäť jasne preukázal dobrú vôľu, že ho chce podporovať naďalej,“ dodal.

Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM