Jozef Milan Kultúra

Radosť a krása pritiahli do Koniarne dve tisícky divákov

Poslednú marcovú sobotu sa v Športovej hale Koniareň uskutočnilo 1. kolo Slovenského pohára a súťaž o Pohár primátora mesta Ružomberok v tanečnom športe. Svoje umenie previedlo viac ako 320 párov zo štyroch krajín strednej Európy.

Ilustračný obrázok k článku Radosť a krása pritiahli do Koniarne dve tisícky divákov
Zdroj: Dnes24.sk

Tanečné štúdio Maestro a Mesto Ružomberok už približne 20 rokov spolupracujú pri organizácií súťaží. Začínali pohármi primátora mesta Ružomberok, neskôr to boli medzinárodné súťaže a majstrovstvá Slovenska. V posledných rokoch sú úspešní na konkurzoch Slovenského zväzu tanečného športu a pravidelne organizujú jedno kolo Slovenského pohára. V roku 2012 sa po prvýkrát v histórií stredoslovenského kraja zorganizovali súťaž WDSF Open (štatutárna súťaž svetového tanečného zväzu – World dance sport federation).

Súťažné tance

  • Štandardné tance: Waltz, tango, valcik, slowfox, quickstep
  • Latinsko – americké tance: Samba, chacha, rumba, paso doble, jive

„ Sme veľmi spokojní, ako nakoniec dopadlo 1. kolo Slovenského pohára a Pohár primátora mesta Ružomberok. Svedčí o tom aj návštevnosť podujatia, ktorá nás tento rok veľmi prekvapila. Od začiatku súťaže prišlo do Športovej haly Koniareň okolo 2 000 ľudí,“ zhodnotil jeden z hlavných organizátorov podujatia a vedúci TŠ Maestro Róbert Szolnoki. “Chcel by som tiež pochváliť všetky tanečné páry, ktoré tancovali za TŠ Maestro a reprezentovali región Liptova a Oravy. Na tanečnom parkete odviedli kvalitné výkony,“ netajil dvojnásobnú spokojnosť vedúci TŠ.

„Súťaž o Pohár primátora mesta Ružomberok má už dlhoročnú tradíciu. Sme nesmierne radi, že sa táto tanečná súťaž uskutočnila práve v Ružomberku,“ povedal viceprimátor mesta Ružomberok a čestný predseda organizačného výboru Stanislav Bella.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…ensku-172570

zdroj: Martin Buzna, PR manažér; foto: student24/ Simona Ivančáková;

Spoločenské tance 2014
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM