Jozef Milan Krimi

RADY RODIČOM: Ako vaše deti zabránia vykradnutiu bytu

Tento týždeň sme vás informovali o prípade, keď sa po sídlisku Baničné pohybovali dvaja Rómovia, zvonili na bytové zvonce a ponúkali na predaj „svoju nadúrodu“ zemiakov. S takouto činnosťou hrozí aj ďalšie riziko - skrytá obhliadka bytov, vhodných na

Najmä počas letných prázdnin musia rodičia veľakrát kvôli pracovným povinnostiam nechať deti na určitý čas doma bez dozoru. Práve v takýchto prípadoch je potrebné ich poučiť, aby nikoho v ich neprítomnosti nepúšťali do bytu, neotvárali ľudom ponúkajúcim rôzne služby, títo si možno len chcú vytipovať vhodný byt na vykradnutie.

Deti je veľmi vhodné poučiť, že**„v takýchto situáciách nech návštevníkov najprv skontrolujú cez priezor, prípadne otvoria dvere len na retiazku. Neznámym ľudom nech nikdy neoznamujú dobu návratu rodičov domov,“[/b] informoval preventista Mestskej polície v Ružomberku Roman Jankovič. Je dobré, aby deti mali telefonické spojenie, kam môžu rodičom v prípade potreby zavolať. Pre závažnejšie prípady je vhodné sa vopred dohodnúť so susedmi, aby sa deti mohli na nich obrátiť.

ruzomberok24/ msp rk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM