Ivana Milanová Kultúra

Ranené vtáčatá 2017

Takmer 30 súťažiacich a 25 ďalších účastníkov má na konte už 23. ročník regionálnej súťaže v recitácii poézie a prózy Ranené vtáčatá v Mestskej knižnici Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Ranené vtáčatá 2017
Zdroj: kniznicark.sk

Spoluorganizátorom súťaže, ktorá je obdobou regionálneho kola Hviezdoslavovho Kubína pre postihnuté deti, je už dlhé roky Spojená škola – špeciálna základná škola v Ružomberku, vyznačujúca sa kvalitnou prípravou účastníkov a organizáciou súťaže.

V podaní detí špeciálnych škôl bolo možné vypočuť si úryvky z diel Daniela Heviera, Milana Rúfusa, ale i Natašy Tánskej, Jozefa Mokoša či Gabriely Futovej a ďalších obľúbených slovenských autorov.

Výkony recitátorov z regiónu Liptova a Oravy hodnotila trojčlenná porota, na čele s autorom Milanom Igorom Chovanom.

Na stupienku víťazov skončili, Diana Balážová zo Spojenej školy Ružomberok, Timea Lacková zo Špeciálnej základnej školy Dolný Kubín a Drahomíra Facunová zo Špeciálnej základnej školy Dolný Kubín, ďalšími výhercami boli deti zo Špeciálnej základnej školy Liptovský Ján, Spojenej školy Liptovský Mikuláš a Spojenej školy internátnej v Námestove. Výhercom postupujúcim do krajskej súťaže v recitácii poézie a prózy Gaňova Tarnava gratulujeme, žiakom, rodičom i pedagógom ďakujeme za skvelú prípravu.

Podujatie bolo súčasťou Týždňa slovenských knižníc, ktorý prebiehal minulý týždeň (13. – 15.03.2017) v knižniciach na celom Slovensku.

Zdroj: kniznicark.sk
Zdroj: kniznicark.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM