Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Biela pani bude na ústupe, v piatok sa oteplí

Pranostika na dnes hovorí: Keď december bystrí, január a február iskrí. Pred víkendom sa nám mierne oteplí, teploty vystúpia do 9 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Biela pani bude na ústupe, v piatok sa oteplí
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne zamračené a hmlisto. Miestami až polojasno. Najvyššia denná teplota 5 až 9 st. Slabý, postupne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Stred: Prevažne zamračené a hmlisto. Ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Najvyššia denná teplota 4 až 7 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +4 st. Slabý, na hrebeňoch hôr vo vysokých polohách búrlivý vietor.

Východ: Prevažne zamračené a hmlisto. Spočiatku miestami slabý dážď, pri ktorom sa môže vytvárať poľadovica. Najvyššia denná teplota –1 až 2, na Spiši aj vyššia. Slabý južný vietor.

Meniny má Izabela

Ženské meno Izabela má hebrejský pôvod a jeho význam je „Bohom povýšená“. Izabely sú inteligentné a oduševnené. Ich reakcie bývajú priemerné, chvíľu premýšľajú, kým začnú konať. Tieto ženy sa ľahko prispôsobujú okolitému prostrediu.

Zvyčajne mávajú mnoho šťastia, ktoré vyúsťuje do úspechov veľkého formátu aj vďaka ich vlohám. Izabely vedia pomerne skoro, na čo sa chcú v živote zamerať. Ich zdravie býva nestále. Sprevádzajú ich časté bolesti hlavy a depresie.

Stalo sa doma

1687 – V Dóme sv. Martina v Bratislave korunovali Jozefa I. za uhorského kráľa.

1925 – Československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk vymenoval novú vládu, v ktorej Slovákov zastupovali ministri Jozef Kállay, Milan Hodža a Ivan Dérer.

Stalo sa vo svete

1916 – Narodil sa legendárny americký filmový herec, producent a režisér KIRK DOUGLAS, známy ako westernový hrdina, ale aj ako Spartakus z rovnomenného filmu, či Vincent van Gogh z filmu Smäd po živote. Je otcom takisto slávneho amerického herca Michaela Douglasa.

1953 – Narodil sa americký filmový herec, producent a režisér JOHN MALKOVICH, známy z filmov ako napríklad Miesta v srdci, The Killing Fields (Vražedné polia), Nebezpečné známosti, či V koži Johna Malkovicha.

Skladba dňa

1972 – Narodil sa Tré Cool (vlastným menom Frank Edwin Wright), Frankfurt, Nemecko, hráč na bicích nástrojoch punkovej skupiny Green Day. Prvotné vydané nahrávky skupiny boli vydávané cez nezávislé hudobné vydavateľstvo Lookout! Records.

V roku 1994 vydali svoj prvý album Dookie cez hudobné vydavateľstvo Reprise Records, ktorý sa stal pre skupinu prelomovým a v USA sa predalo viac ako 10 miliónov jeho kópií.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM