Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Gratulujeme Demeterom, počasie neprekvapí

Je to už 23 rokov, čo svet opustil nezabudnuteľný český herec František „Funes“ Filipovský, na náladu nám zahrá zaujímavý interpret.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Gratulujeme Demeterom, počasie neprekvapí
Zdroj: internet

Teploty sú stále hore

V stredu sa počasie výraznejšie nezmení, cez deň čakajme miestami dážď alebo prehánky, podľa informácií SHMÚ budú v polohách nad 1000 m snehové. Denné teploty vystúpia na 9 až 14, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši bude okolo 7 stupňov. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ojedinele v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).

Meniny má Demeter

Meno Demeter má grécky pôvod a znamená patriaci bohyni úrody Daméter. Demeterovia sa často uzatvárajú do seba, nie sú príliš empatickí, majú majetnícke sklony a v náhľade na iných nie sú príliš citliví. Na druhej strane sú však bystrí, životaschopní.

Pohľad späť

Rok 1939 je v našej histórii lemovaný menovaním Jozefa Tisa do funkcie prezidenta Slovenskej republiky. V roku 1942 sa narodil filmový a televízny herec STANO DANČIAK.

Tento deň v roku 1947 je prvým v živote americkej političky a v súčasnosti kandidátky na post hlavy USA HILLARY CLINTONOVEJ, ktorá je aj manželkou 42. amerického prezidenta (1993 – 2001) Billa Clintona. V 1958 zomrel architekt LADISLAV HUDEC, ktorý v čínskom Šanghaji postavil 22-poschodový Park Hotel spojený s bankou z roku 1934. Bola to prvá výšková stavba v Šanghaji. V 1993 zomrel český divadelný a filmový herec FRANTIŠEK FILIPOVSKÝ, ktorý sa preslávil aj predabovaním francúzskeho komika Louisa de Funesa.

Alphaville – Forever Young

26. októbra 1961 sa narodil hráč na klávesy v skupine Alphaville Frank Mertens. My si od tejto kapely, ktoré sa presadili aj za hranicami Nemecka hráme jej najväčší hit Forever Young.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM