Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: November sa lúči zamračenou oblohou a aj snežením

Dnešná pranostika v posledný novembrový deň hovorí: Keď je pekne na Ondreja, celý rok na všetky sviatky bude pekne. Zemplínčania sa môžu tešiť na snehové vločky.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: November sa lúči zamračenou oblohou a aj snežením
Zdroj: TASR

Západ: Zrána polojasno až oblačno, v priebehu dňa od severozápadu postupne oblačno až zamračené. Najvyššia denná teplota 3 až 5 st. Západný až severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch k večeru miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

Stred: Zrána polojasno až oblačno, v priebehu dňa od severu postupne oblačno až zamračené. Ojedinele, najmä na severe, slabé sneženie. Najvyššia denná teplota 1 až 5 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –5 st.

Východ: Oblačno až zamračené a ojedinele slabé sneženie, najmä na Zemplíne. Najvyššia denná teplota 0 až 4 st. Väčšinou len slabý, prevažne južný vietor.

Meniny má Ondrej a Andrej

Mužské mená Ondrej a Andrej majú grécky pôvod a v preklade znamenajú „statný“, „mužný“ „odvážny“. Ondrejovia aj Andrejovia sa zdajú byť trochu leniví. Lenže oni vyčkávajú na vhodnú chvíľu, keď budú môcť konať. Keď sa už do niečoho pustia, rýchlo dosiahnu úspech. Milujú nezávislosť a pohodlie.

Títo roztržití a inteligentní chlapci radi chodia poza školu, najmä ak sa im znepáči nejaký profesor. Inak ich láka technika, inklinujú aj k umeniu. Sú citovo založení ľudia. Túžia, aby ich mali radi a aby im to aj dokazovali.

Stalo sa doma

1938 – Za nového československého prezidenta bol zvolený Emil Hácha.

1989 – Narodil sa v Bratislave talentovaný futbalista – reprezentant VLADIMÍR WEISS ml., v súčasnosti hráva v najvyššej talianskej súťaži Serie A za klub Delfino Pescara.

Stalo sa vo svete

1835 – Narodil sa americký spisovateľ a novinár MARK TWAIN, známy najmä dielami Dobrodružstvá Toma Sawyera a Dobrodružstvá Huckleberyho Finna. Zomrel 21.4.1910.

2008 – Organizované tipovanie na konských dostihoch sa vrátilo do pevninskej Číny. Stalo sa tak prvýkrát, odkedy sa v krajine v roku 1949 ujala moci Komunistická strana.

Skladba dňa

1968 – narodila sa Des'ree (rodená Desirée Annette Weeks), pop-soulová speváčka. Jej rodičia pochádzajú z Karibiku. V roku 1991 mala v hitparáde prvú skladbu Feel So High, úspešná však bola až v reedícii o rok neskôr.

Na svojom konte má päť albumov, ten piaty Dream Soldier vyšiel v marci 2003. Najúspeš­nejším z nich bol v poradí tretí I Ain't Movin', ktorý vydala v júli 1994. V singlovej hitparáde mala osem skladieb, hitmi boli piesne You Gotta Be (1995), Kissing You (1997) a Life (1998).

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM